28 september 2008

(Hoe) kan technologie onderwijs leuker maken?

Vandaag geen bericht van mezelf en ook geen titel die ik bedacht heb, maar een oproep van Erwin Blom die graag zoveel mogelijk antwoorden wil hebben waar hij weer wat mee kan doen!
Hij schrijft het volgende:
"Ik heb al een paar jaar zitting in de de Kamer van Morgen, een brainstorm overleg van Kennisnet en mag af en toe ook meepraten bij hogescholen over het onderwijs. En ik heb twee kinderen: één zit op de basisschool, de ander op de middelbare school. Ik vind dat op al die scholen nog maar zeer beperkt gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die nieuwe media bieden. Wat vinden jullie? Wil je deze vragenlijst voor me invullen? De kop heeft het over leuker maken. Mag natuurlijk ook beter maken zijn. Maar ik ga ervan uit dat de combinatie het beste is
Overigens: de uitkomst wordt ook weer een blogpost, alvast bedankt!"Graag wil ik de vragenlijst onder jullie aandacht brengen, uiteraard na overleg met Erwin!
Daarnaast kun je natuurlijk ook reageren bij het bericht op zijn weblog, zodat je mening gelijk gedeeld wordt.
Overigens worden de resultaten door Erwin geanonimiseerd, dus laat je niet afschrikken door de eerste vraag. Daarbij gaat het Erwin niet zozeer om hoe je heet (wie ben je) alswel om welke relatie je hebt met het onderwijs (wat doe je).
Zelf geeft Erwin aan ook ervaringsdeskundige te zijn dankzij zijn twee kinderen. Je hoeft dus niet perse in het onderwijs te werken om een mening te hebben.
Dus, de tijd die je hier uitspaart door de tijdelijke radiostilte kun je mooi besteden om Erwin (en daarmee het onderwijs van morgen) verder te helpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten