30 september 2008

Sponsor(s) gezocht!

Gisteren vond ik de uitnodiging in m'n postvakje voor de 10e Surf Onderwijsdagen met de vette tekst: U komt toch ook?
Nu hoor ik dat netjes aan mijn baas te vragen natuurlijk dus legde ik de uitnodiging gelijk bij hem op het bureau.
Vandaag liep ik weer even binnen, immers, bij aanmelding vóór 1 oktober ontvang je € 50 korting.
Tot m'n grote verrassing én teleurstelling kreeg ik te horen dat reisjes en conferenties er dit jaar niet meer inzitten: het geld is op! Onze dienst heeft geen budget meer of zit daar al ver overheen...
Dus zoals het nu lijkt moeten de Surf Onderwijsdagen het dit jaar doen zonder mijn belangstelling. En dat terwijl het programma juist zo interessant lijkt!
Behalve dat loop ik hierdoor het edublogdiner dus ook mis, tenzij...
Heeft er iemand een creatief idee op welke manier ik toch kan deelnemen zonder dat het Drenthe College failliet gaat? We hebben het over een bedrag van €550 (zonder overnachting). Ik kan me moeilijk als student aanmelden, alhoewel ik daar altijd wel veel leer.
Het wrange is dat andere onderwijsinstellingen blijkbaar geld genoeg hebben! Als ik nu (dinsdagavond 30 september 22.50 uur) kijk naar de deelnemerslijst staat daar: Op dit moment hebben zich 192 personen voor deze bijeenkomst ingeschreven.
Mijn inschatting is dat er op de Surf Onderwijsdagen toch al snel 700 zullen mensen rondlopen. 500 daarvan hebben er dus geen moeite mee om € 50 meer te betalen omdat ze zich pas na 1 oktober aanmelden. Dat is dus maar liefst € 25000 die de organisatie straks extra te besteden heeft, min natuurlijk die € 500 van mij.
Slapen kan ik misschien wel in Hoog Catherijne, maar wie helpt mij straks naar binnen? De naam van jouw organisatie mag als tegenprestatie op mijn badge komen te staan...
En hoe toepasselijk lijkt de afbeelding op de website van de Surf Onderwijsdagen: de regie lijkt inderdaad hier en daar zoek...

5 opmerkingen:

 1. Je mag bij ons slapen, maar ook voor mij zit het er niet in. Sterker nog moest Edu exchange zelf voorschieten. Geld is op....je kunt natuurlijk je reisje Amerika omzetten in doekoes?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe zit het eigenlijk als je student bent? Hoe hoog zijn dan de kosten? Ik zou graag ook wel een dagje mee willen pikken. Of misschien wel beiden als ik er echt dingen in zitten die relevant zijn voor mijn komend project.

  Ik heb ook gelezen over die edublog dinner. Ik had begrepen dat ik daar ook welkom ben. Daar kun je toch altijd heen ook al kan je niet naar de Surf onderwijsdagen? Lijkt me leuk om de edubloggers die ik volg een echt te spreken en een hand te mogen schudden en daar hoor jij natuurlijk ook bij. :-)

  Ik ben morgen toch bij SURFnet. Evaluatie van een project van virtuele werelden in het onderwijs. Misschien kan ik eens naar info vissen over de onderwijsdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Jeroen Gerth
  Studenten betalen € 75,- voor de beide dagen. Zelf ben ik ook 2 keer als student mee geweest (waarvan de eerste keer zelfs door mijn opleiding betaald werd). Ik kan je dit zeker aanraden.
  Tijdens de onderwijsdagen zijn er een hoop tracks die erg interessant zijn (let op er zijn er ook die dit niet zijn) en het is leuk om te netwerken.

  Ik zou je aanraden om je gewoon in te schrijven en hier beide dagen naar toe te gaan. Denk niet dat je teleurgesteld zult zijn!

  En dan moet je natuurlijk idd ook meteen het edubloggersdiner meepakken!

  @Willem
  Mochten de onderwijsdagen niet lukken, dan ben je natuurlijk alsnog wel welkom op het edubloggersdiner! En heb ik in Zaltbommel ook nog wel een slaapplaats vrij als dit het probleem mocht zijn.

  Mocht je sponsoractie een grandioos succes zijn, haal dan ook Jeroen Gerth even over naar de onderwijsdagen te komen en geef hem een lift vanuit het noorden ;)

  Overigens is het niet vreemd dat het geld op is binnen onderwijsinstellingen hoor. Een half jaar geleden heb ik bij ons geïnformeerd of het mogelijk was om een cursus te gaan volgen. Maar dit was niet mogelijk omdat in mei al het scholingsbudget op was...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net als jij en Karin zit ik in hetzelfde schuitje. Ook onze pot is leeg zo aan het eind van het kalenderjaar. Helaas heb ik geen oplossing voor je, maar je oproep vind ik een hele goeie zet! En misschien kunnen de andere arme ROC medewerkers ook meeliften zo. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je een sponsor hebt gevonden, wil je mij dan het adres sturen svp?

  BeantwoordenVerwijderen