02 februari 2009

Webloggen in het basisonderwijs

Vorige week schoof André Manssen regelmatig aan in de bloggershoek op de NOT. Als we geen "klanten" hadden spraken we met elkaar natuurlijk ook over weblogs in het onderwijs. Het heeft hem duidelijk geïnspireerd!

Zaterdag stond er al een uitgebreid verhaal van André in about(.)blank over weblogs in het onderwijs. (aanrader!)

Op zijn eigen Computers in de klas weblog schrijft hij nu:
"Dit artikel en mijn 'tweedaagse-op-de-stand-van-Kennisnet' tijdens de afgelopen NOT (waarvan een deel doorgebracht in de 'Edubloggershoek') brachten mij op het idee om via 'Computers in de Klas' wat meer propaganda te gaan maken voor het webloggen in het basisonderwijs: de school- en klassenweblog."

Wat volgt is opnieuw een uitgebreid verhaal over alle mogelijkheden, waarbij hij zich vooral richt op Blogger, want:
 • Blogger is helemaal gratis (en daar zijn we in het onderwijs dol op. Toch..?).
 • Blogger toont geen reclame op zijn gratis weblogs (en dat vind ik persoonlijk heel belangrijk als je je leerlingen laat bloggen).
 • Via Google kun je allerlei leuke 'gadgets' op je klassenweblog (laten) zetten.
 • Via je Google account heb je toegang tot andere Google-diensten die je op school of met je klas kunt gebruiken... O.a.:
 • Kortom... de komende weken, misschien maanden, gaat André regelmatig bloggen over school- en klassenweblogs en hoopt hij je hiervoor enthousiast te maken. Heb je ervaring met klassen- en/of schoolweblogs, dan nodigt hij je van harte uit om te reageren of een bijdrage te leveren.

  1 opmerking:

  1. Dag Willem,

   Dank voor dit bericht!
   Ik hoop het bloggen door leerkrachten en leerlingen (m.n. in het basisonderwijs) op een school-/klassenweblog middels de komende berichtjes hierover op mijn blog een (flinke) impuls te kunnen geven.

   BeantwoordenVerwijderen