20 maart 2009

Ik heb Google Voice!

De afgelopen week heb ik iedere dag een paar keer op mijn GrandCentral account gekeken om te zien of ik al aan de beurt was voor een upgrade naar Google Voice en vanavond was het zover!
Hoe kwam ik dan aan een GrandCentral account? Dat was toch alleen beschikbaar binnen Amerika? Tja, dat is het voordeel als je daar iemand kent. Vorig jaar zat mijn dochter daar en heb ik haar gevraagd even een account voor me aan te maken. Nu kwam dat dus goed uit want GrandCentral gebruikers zijn als eerste aan de beurt voor Google Voice. Google heeft GrandCentral namelijk gewoon overgenomen.
Nu dus snel kijken wat er allemaal mogelijk is.
Sommige bloggers zagen het al als de perfecte vervanger voor Skype, maar dat zie ik nog niet zo. Je kunt namelijk niet vanaf je computer bellen. Als ik wil bellen moet ik m'n eigen nummer opgeven en die van een ander en Google Voice zorgt dan voor een verbinding van toestel naar toestel. In Amerika is dat gratis, maar hier natuurlijk (nog) niet.
Wat wel gratis kan is SMS'jes versturen! Leuk natuurlijk, maar niet echt datgene waar ik op zat te wachten.

Maar goed, als je wilt kun je me bellen op: (646) 867-0831 Denk erom, dit is dus een Amerikaans nummer!
Als je nu in het Engels inspreekt wordt alles omgezet naar tekst. Durf je het aan? In dat geval plaats ik het MP3 bestand misschien hier zodat je jezelf terug kunt horen!
Waarschijnlijk kun je met Skype heel goedkoop of misschien wel voor niks naar dat nummer bellen.

Hierboven zie je hoe een ingesproken bericht wordt omgezet naar tekst.
Ik weet nog niet hoe het programma reageert als je in het Nederlands inspreekt, maar ik heb zo mijn twijfels...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten