23 juni 2009

Weer 2 docenten enthousiast!

Heerlijk, vanmorgen heb ik weer eens twee docenten helemaal enthousiast kunnen krijgen voor het bloggen!
Zij gaan eind augustus een leerling-verpleegkundige van het Drenthe College begeleiden die is uitverkoren om mee te doen aan de WorldSkills 2009 in Canada. Samen met een leerling van het Horizon College is Ellen Backx daarvoor na zware voorrondes als "zorgtopper" uitgekozen. In totaal gaan er 28 Nederlandse "vakhelden" waaronder autospuiters, timmerlieden, tegelzetters, grafisch ontwerpers, web-designers... noem maar op!

Voor het weblog dcworldskills.blogspot.com dat ik hiervoor heb ingericht hadden ze al de nodige verhalen aangeleverd, maar nog niet zelf geplaatst.
Vanmorgen heb ik ze de kneepjes van het vak geleerd en ze zien het nu helemaal zitten! Ze hadden notebook en camera bij zich en we hebben alles doorgenomen en geoefend. De nodige drivers en software geïnstalleerd, waaronder Skype, zodat ze straks mooi verslag kunnen uitbrengen vanuit Calgary. Nu het kwartje gevallen is zien ze opeens ook mogelijkheden binnen hun eigen lessen... leuk is dat toch!
Ellen + SaskiaNu maar hopen dat de techniek hen straks niet in de steek laat en ze een fatsoenlijke internetverbinding hebben daar, maar dat zal wel goedkomen.

Leuk ook om voor zo'n gelegenheid een speciaal weblog in te richten met foto album en andere features. Het blijkt heel goed te doen om mensen die nog nooit geblogd hebben in twee uur wegwijs te maken: Foto's plaatsen, video uploaden, berichten bewerken, zeg het maar. Toch jammer dat het niet in het standaard scholingsaanbod is opgenomen.

Meer informatie over het Nederlandse team op: www.wijgaannaarcanada.nl

1 opmerking:

  1. Hoi Willem. Leuk! Welke tools heb je hen allemaal geleerd? Ik lees blogspot & Skype. Maar welke tool heb je hen aanbevolen voor foto's (en hoe passen ze dat toe: embed in de blog, los Flickr)? Video gewoon op youtube, of wat anders? En welke "features" zijn er nog meer aangeleerd?

    BeantwoordenVerwijderen