18 oktober 2009

Praktijktest buttreader

Het liefst schrijf ik over zaken die ik gezien, gedaan of vastgehouden heb. Practice what you preach is tenslotte een van mijn credo's, dus was mijn vorige bericht natuurlijk nogal voorbarig: Ik schreef over iets waar ik alleen nog maar wat over gelezen had!
Gisteren heb ik dus snel een dwarsligger® gekocht maar kreeg nauwelijks de kans er wat mee te doen. Mijn vrouw, een verwoed lezeres, sloot het boekje gelijk in haar hart en las hem in één adem uit. Pas vanmiddag kon ik dus wat foto's maken en het boekje beter bekijken.

Ik ben er echt enthousiast over! Het is een zeer handig formaat en toch zijn de letters zeker niet te klein. Je kunt prima lezen met het boekje op leesafstand op schoot en het ligt heel lekker in de hand. Het boekje is ook slim gebonden met de hardcover maar aan één kant vastgemaakt waardoor het mooi openvalt. Mooi papier en een prima lettertype. Zo kun je nog eens wat boeken meenemen op reis!

Zijn er ook nadelen? Wat mij betreft eigenlijk niet of het mocht zijn dat het wat lastig is om met één hand een pagina om te slaan. Even je vinger een beetje nat maken helpt.
Dit boek(je) telde 535 pagina's (eigenlijk dus het dubbele), is toch maar 13 millimeter dik en weegt 121 gram. Hetzelfde boek in originele versie heeft 344 bladzijden, is 25 millimeter dik en weegt 465 gram. Zo zie je hoeveel het je kan schelen in je bagage, zowel wat betreft omvang en gewicht.

Al met al een slim concept waarbij ik hoop dat er snel meer titels beschikbaar komen.

"Ik ben niet zo'n lezer" bekende ik in m'n vorige bericht. Terecht werd opgemerkt dat ik waarschijnlijk juist heel veel lees en dat klopt natuurlijk ook. Met mijn opmerking doelde ik dan ook op boeken. Daar heb ik heel weinig mee. Misschien dat de dwarsligger® dat gaat veranderen...

1 opmerking:

  1. Hoeveel keer bladeren gaat de accu van de dwarsligger® mee? En hoe groot mag het SD-kaartje maximaal zijn dat je gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen