19 oktober 2009

Windows 7 nu verkrijgbaar!

Ook leerlingen en medewerkers van alle VO-, VMBO-, MBO- of ROC-instellingen die een licentie-overeenkomst hebben afgesloten bij SLBdiensten, kunnen nu Windows 7 bestellen bij Slim.nl. Ouders/studenten uit basis- en hoger onderwijs konden dat al via Surfspot.nl. Zie het bericht Windows 7 is nu al goedkoop te bestellen bij Pierre Gorissen.

Verkrijgbaar kun je haast letterlijk nemen want medewerkers bij een onderwijsinstelling betalen bij Slim voor een ultimate upgrade maar € 17 (ja, zeventien euro!). Leerlingen betalen € 69,75.

Werk je niet in het onderwijs en/of heb je geen schoolgaande kinderen, dan ben je aangewezen op de normale Windows 7 prijzen. Hoe die verschillen zo groot kunnen zijn ga ik hier niet uitleggen.
Voor medewerkers en studenten gelden dus vaak verschillende prijzen. Dit komt doordat het gebruiksrecht voor de medewerker veelal is inbegrepen in de licentie die is afgesloten door de onderwijsinstelling. Studenten moeten vaak extra licentiekosten betalen, puur voor het gebruiksrecht.
Vanaf 21 oktober wordt de software uitgeleverd. Uiteraard heb ik vanavond gelijk online besteld en kreeg zelfs een persoonlijke bevestiging via Twitter:-) Prijzen zijn inclusief verzendkosten en de software wordt keurig naar je huisadres gestuurd. Over een paar dagen mag ik dus wat tijd reserveren voor installatie...

Helaas levert SLBdiensten geen Apple OS. Ze zouden dat wel willen, maar vooralsnog doet Apple dit rechtstreeks via hun eigen kanaal. Prijzen kan ik helaas niet noemen dus lukt het hier niet om appels met peren te vergelijken.
Voor de volledigheid wil ik dan nog wel vermelden dat Linux OS in veel varianten gratis te downloaden is. Aan u de keus!
Overigens levert Slim wel Office voor de Mac tegen aantrekkelijke prijzen...

2 opmerkingen:

 1. Waarom kun je geen prijzen noemen? Opzoeken is simpel: ga naar http://www.apple.nl/ en kies boven in de balk "Store".
  Scroll dan helemaal naar beneden op de pagina naar de link "Store voor onderwijs". Geef aan dat je ouder dan 18 bent en in het onderwijs werkzaam en je mag de winkel in. Een licentie van Mac OS X 10.6 Snow Leopard kost 29 euro of 49 euro voor een Family Pack.
  Je kunt ook alles bij elkaar kopen: Mac OS X versie 10.6 Snow Leopard + iLife ’09 (incl. iPhoto ’09, iMovie ’09, GarageBand ’09, iWeb ’09 en iDVD) + iWork ’09 (incl. Pages ’09, Numbers ’09 en Keynote ’09) voor 169 euro of 229 euro voor de Family Pack.

  Een Family Pack is op max. 5 systemen te installeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prijzen op www.windowszeven.nl/prijs zijn adviesprijzen.
  ook hier zie je alweer verschillen ontstaan.

  voor de meest actuele Windows 7 prijzen ga je naar http://www.windowszeven.nl/windows_7_bestellen_kopen.php

  BeantwoordenVerwijderen