29 oktober 2009

Zeer geslaagde TeachMeetNL-PO

Je hebt écht wat gemist als je er niet bij was gisteren, bij de TeachMeetNL-PO!
Veel inspirerende presentaties in een prima omgeving met een geweldig publiek! Ik denk dat ik de komende week vooruit zou kunnen met het plaatsen van berichten over alle nieuwe dingen die ik gisteren gehoord en gezien heb. Sommige zal ik er zeker uitlichten!
Zelf hield ik een praatje over de Scholenlijst Mailinglist. Gelukkig is dat stuk nog nét opgenomen (vanaf 2:51 uur want na drie uur is de Ustream helaas gestopt) zodat ik mezelf weer eens terug kon zien. Altijd confronterend om te horen hoe vaak ik uh... zeg. Je ziet ook dat ik twitterreacties live opneem in mijn Powerpoint presentatie, maar helaas had ik niet de tijd om ze ook aandacht te geven. De TeachMeet ekker is onverbiddelijk en gaat na 6:30 minuten keihard rinkelen!
Toch is het een mooie formule waarbij je in korte tijd heel veel te weten kunt komen.
Organisator Fons van de Berg heeft zelf verslag gedaan op zijn weblog, maar wat ik zeker zo leuk vind is dat ook Wilfred Rubens er op zijn weblog aandacht an besteed heeft: Teachmeet online als krachtige leeractiviteit. En dat terwijl hij vakantie heeft en op afstand via Ustream zat mee te kijken! Het bleek dus heel goed te volgen, ook dankzij de vele twitterberichten die geplaatst werden en het twubs backchannel. Het mooie van Twubs is dat je ook (een link naar) foto's en video's kunt plaatsen en ik heb m'n best gedaan om iedere spreker in beeld te brengen. Zodra ik tijd heb komen opnames ook beschikbaar op Flickr.
Ook aanwezig was Andre Manssen van Computers in de klas en natuurlijk doet ook hij verslag op zijn weblog.

Hieronder alvast de Ustream registratie van de TeachMeet. Ook op die pagina was de twitterstream te volgen. Het duurt even voordat de opname start en je kunt verder springen door ergens op de tijdbalk te klikken. ook dan duurt het weer even voordat de Ustream verdergaat. Wil je perse mij zien, ik zit helemaal aan het eind vanaf 2:51 uur.

1 opmerking:

  1. Dank voor je stukje. Ik moet de credits voor de inzet van Twubs wel helemaal aan jou geven. Dat was een prima tip.
    Bij elke TeachMeet ben ik weer zo ontzettend blij dat we dit naar Nederland hebben gehaald en dat er zo veel deelnemers en sponsoren zich betrokken voelen bij deze manier van professionaliseren (en netwerkborrelen)

    BeantwoordenVerwijderen