15 november 2009

Leraar24.nl

De rol wc papier waar ik eerder over schreef was bepaald niet de goedkoopste gadget waar ik deze week mee thuiskwam.

Vooral leraar24.nl timmerde hard aan de beursvloer op Dé Onderwijsdagen!
Ze hadden maar liefst voor twee dagen karikaturist Harold ingehuurd om van iedereen die dat wilde een mooie tekening te maken. Vervolgens kon je daar een button of een muismat van laten maken.
Natuurlijk ging ik voor beide varianten! Met de button heb ik 2 dagen (voor gek) rondgelopen, vooral ook omdat Harold bereid was ook mijn "brand"naam erop te zetten. De muismat ligt op m'n werk zodat ik daar ook nog eens wat heb om te lachen.
Alle gemaakte tekeningen zijn hier te vinden voor de dinsdag en de woensdag.

Maar daar bleef het niet bij want leraar24.nl had nog meer in de grabbelton. Dus scoorde ik ook nog een USB button waarmee je met één druk op de knop op leraar24.nl terechtkomt.
Daar waar het bedrijfsleven merkbaar minder budget heeft lijken gesubsidieerde initiatieven nog voldoende geld te hebben voor dit soort zaken. Eerlijk gezegd zie ik liever bruikbare dingen zoals het boekje Hier heb ik niets aan!

Want laten we eerlijk zijn, wie gebruikt zo'n button nou? Ik heb er inmiddels al zoveel dat ik de CompetentCity USB hub nodig heb om ze allemaal aan te sluiten!

Maar ik moet wel zeggen dat leraar24.nl steeds interessanter wordt om te bezoeken. Er staat inmiddels veel materiaal! Vind je niet wat je zoekt dan kun je ideeën indienen of zelfs een video uploaden.

Lerarenwissel
Zelf trof ik een leuke video aan van een collega van het Drenthe College die voor een dag geruild heeft met iemand van het Vaderrijn College.
Met de les verzorging die Douwe gaf bij het Vaderrijn College wilde hij ervaren hoe het is om les te geven aan een andere doelgroep. De lerarenwissel zag hij als een unieke kans om een dag iets nieuws te proberen en meer te leren over zijn eigen lesgeven. Vanaf morgen kun je op Leraar24.nl ook bekijken hoe Marion Jimminck het er van afbrengt voor de klas van Douwe.

Voor aankomende Lerarenwissels is Leraar24 op zoek naar enthousiaste leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo die graag eens een dag in de schoenen van een andere leraar willen staan. Ben jij de leraar die zij zoeken? Laat het hen weten en mail je gegevens, onderwijservaring en de gegevens van je school naar Leraar24 of bel met 030-2400880.

1 opmerking:

  1. Ziet er goed uit, die site. Bezocht 'm vandaag voor het eerst. Dank voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen