16 november 2009

Top 100 Tools for Learning 2009

Deze titel verdient het om onvertaald te blijven! 278 onderwijsprofessionals uit de hele wereld hebben het afgelopen jaar aangegeven wat hun top tools zijn die ze gebruiken in hun onderwijs en daar heeft Jane Hart nu een prachtig overzicht van gemaakt.

Je vindt ze in onderstaande presentatie, maar het overzicht is ook als lijst beschikbaar, gerangschikt per categorie en met stijgers/dalers. Ook is aangegeven of de tools gratis zijn of niet, voor welk platform en online/offline.

Fijn dat er mensen zijn die hun voorkeuren insturen én dat er iemand is die ze bundelt!Veel van de tools ken ik en een groot aantal gebruik ik zelf of heb ik in ieder geval uitgetest. Toch kom ik ook verrassingen tegen. Leuk om de lijst door te nemen en de links naar de tools te volgen!
Mooi dat de Flip er ook bij staat...
Ik kan het me haast niet voorstellen, maar is er een tool die jij mist in deze lijst en zelf wel gebruikt?

4 opmerkingen:

 1. Welke tools ik gebruik die niet deze lijst staan?

  * Movable Type (open versie op http://www.movabletype.org) als blogging tool. Opvallend is de hoge score van Wordpress, terwijl Typepad, de commerciele 'hosted' versie van MT, op de 100e plaats staat.
  * Asaph (http://www.phoboslab.org/projects/asaph) als micro-blogging tool.
  * Dokuwiki (http://www.dokuwiki.org/dokuwiki) als wiki tool.
  * NetNewsWire (http://www.newsgator.com/Individuals/NetNewsWire/) als (desktop) RSS reader (synchroniseert met Google Reader).
  * SnapzPro (http://www.ambrosiasw.com/utilities/snapzprox/) en Screenflow (http://www.telestream.net/screen-flow/overview.htm) als grabber en casting tools.
  * BBEdit (http://www.barebones.com), Coda (http://www.panic.com/coda/) en CSSEdit (http://macrabbit.com/cssedit/) als web-authoring tools.
  * Acorn (http://flyingmeat.com/acorn/) als image en foto tool.
  * VoodooPad (http://flyingmeat.com/voodoopad/) in de categorie Miscellaneous.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Edwin
  Nu ik jouw link zie, volgens mij heb ik zelf ook ooit zoiets ingevuld! Bedankt!

  @Rino
  Grappig dat je toch weer heel andere tools noemt en gebruikt dan de 100 uit de lijst. Ik ga ze bekijken! Bedankt voor het delen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Willem,
  Wat is de permalink voor dit stukje?
  Ik wil er naar toe linken vanuit de Kennisnetnieuwsbrief en ICTnieuws.
  met groet,
  Louis

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Willem,

  Ik kom een mooie tool als http://www.zoho.com nergens tegen. Zoho heeft, Writer (Word), Sheet (Excel), Show (Powerpoint) Wiki's, Email, Creator (database), CRM enz. enz. zowel online als offline in zich. Particulier gebruik volledig gratis. Prachtige tool voor het b.v delen van documenten tussen leerlingen onderling en docenten.

  Groet,

  Willem Bikker

  BeantwoordenVerwijderen