24 januari 2010

21eDingen gaat van start

21eDingen is een blended-learning cursus van de SURFacademy over 21 web 2.0 dingen voor het hoger onderwijs.

Deze cursus is een mengvorm van face-to-face-leren en online leren en is bedoeld voor ICTO-medewerkers en docenten van hoger onderwijsinstellingen.

21eDingen bestaat uit (21) lessen over web 2.0 en SURFnet tools, variërend van SURFmedia tot YouTube, van weblogs tot sms-stemmen en van wiki’s tot SURFgroepen. Belangrijkste doel is docenten kennis te laten maken met de toepassingsmogelijkheden van al deze hulpmiddelen in het onderwijs. Een goed gevulde digitale gereedschapskist helpt de docent zijn onderwijs te optimaliseren en te innoveren.

De inhoud van de cursus 21eDingen wordt gratis aangeboden aan het onderwijsveld. Geïnteresseerden kunnen de cursus gebruiken zoals deze aangeboden wordt, of aanpassen naar eigen inzichten voor specifiek gebruik binnen hun eigen onderwijsinstelling. Alles wordt aangeboden onder de creative commons licentie voor vrij gebruik van het materiaal.

Wat kan je verwachten van 21eDingen?
21eDingen bestaat uit (21) lessen over web 2.0 en (SURFnet) tools variërend van SURFmedia tot YouTube, van weblogs tot sms-stemmen en van wiki’s tot SURFgroepen.

Belangrijkste doel is docenten kennis te laten maken met de toepassingsmogelijkheden van al deze hulpmiddelen in het onderwijs. Een goed gevulde digitale gereedschapskist helpt de docent zijn onderwijs te optimaliseren en te innoveren.

De cursisten communiceren met elkaar en met de cursusleiding via hun weblogs die ze opzetten als onderdeel van de cursus. De cursus zal in eerste instantie bestaan uit 21 lessen maar zal uitgebreid worden als blijkt dat daar vanuit het onderwijsveld behoefte aan is.

1 opmerking: