23 januari 2010

Zomaar een andere layout

Vanmorgen had ik nog heel andere plannen, maar vandaag heb ik maar besteed aan het opnieuw inrichten van mijn weblog.
Dat werd noodzakelijk na een bericht van Blogger dat ik over een tijdje niet meer kan FTP'en naar een eigen domein. Publiceren bij Blogger zelf betekent dat je gebruik moet maken van bestaande sjablonen die je vervolgens wel weer kunt aanpassen. Ik ben nog lang niet tevreden, maar voorlopig moet het maar even zo.
Om de een of andere reden kan ik sommige onderdelen in mijn berichten niet aanpassen, zoals de tekst: posted by
Niet echt zaken om wakker van te liggen. Waar ik wel benieuwd naar ben is hoeveel lezers ik ga verliezen voordat ze ontdekt hebben dat ik niet meer naar de oude plek publiceer. Ik heb geprobeerd alles zo leesbaar mogelijk te maken. Vind je de letters te klein, gebruik dan eens de toetscombinatie Control + (in Google Chrome). Ik vind dat een ideale optie die ik steeds vaker gebruik!

Wel kan ik nu gelijk gebruikmaken van een paar nieuwe features die sinds kort bij Blogger beschikbaar zijn. Zo kan ik via een gadget mijn laatste Twitter berichten weergeven (zie onderaan de hoofdpagina) en ik kan tot 10 statische pagina's aanmaken zoals dat al lang mogelijk was bij bijvoorbeeld Wordpress. Nu nog de tijd vinden om die pagina's te vullen met zinnige informatie.

2 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Willem,

  Ik zie nog maar 2 (4)volgers?
  Waar is de rest gebleven.

  Carry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wacht, die opmerking over het frisse nieuwe uiterlijk had ik eigenlijk hier moeten maken :)

  BeantwoordenVerwijderen