21 januari 2010

Twitter wint van een zaal vol IT managers

Tijdens het prima verzorgde diner buffet op de 21e themaconferentie van saMBO~ICT kwam het gesprek aan tafel natuurlijk op vroeger, toen alles nog simpel en overzichtelijk was.
"Heb jij in de jaren '80 ook nog basic programma's opgenomen van de radio?" Vroeg iemand.

"Via de radio, dat kan toch niet?" reageerde een jongere dame in het gezelschap die dat niet meegemaakt kon hebben.
"Jazeker, hoe heette dat programma ook alweer?"

En toen begon de wedstrijd:
Ik zei dat ik er wel achter kon komen door de mensen in de zaal te bevragen, de meesten tenslotte ruim 50+ en met veel verstand van ICT. Gewoon een kwestie van wisdom of the crowds aanspreken, toch?
@Essen2punt0 ging tegelijkertijd op zoek via haar iPhone op Twitter.
Wie als eerste het antwoord kreeg had gewonnen.

Dus ging ik snel een aantal tafeltjes bij langs met steeds dezelfde vraag. De meesten wisten waar ik het over had maar... hoe heette dat programma nu ook alweer?
Wel veel twinkeling in ogen bij de herinnering alleen al!

Na vijf minuten kwam Annemarie zwaaiend met haar iPhone naar me toe.
"Ik weet het: Hobbyscoop!"
De vraag was geretweeted door @slijterijmeisje die daarmee ook haar netwerk aanboorde en werd als eerste beantwoord door @oetgrunnen:
@Slijterijmeisje volgens mij was dat hobbyscoop, en dat was basicode, uren aan de radio gehangen...

Maar veel meer mensen kwamen met die reactie. Gewoon een kwestie van de hashtag #durftevragen toevoegen en de antwoorden komen wel. In totaal kwamen er via Twitter binnen die 5 minuten 10 goede antwoorden binnen!

Op dezelfde conferentie heb ik veel van die mannen horen zeggen dat zij niet twitteren met de redenatie:
Ik hoef toch niet te weten wie wanneer naar de wc gaat? Helemaal gelijk jongens...

3 opmerkingen:

  1. Verrek.. Daar luisterde ik vroeger ook naar. Met een cassettebandje namen we het programma op. Zo hadden wij onze allereerste boekhoudprogramma thuis. Ik kon er niets mee. Snapte er niks van. Maar wat vonden we het geweldig dat het kon. Brings back memories...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bulletinboards, telefoonverbinding, sysop,... wat een gedoe.:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je moet wel een groot netwerk hebben of de juiste hashtags weten. #durftevragen levert wel vaak iets op. Dan gelijk maar #durftevragen is er ergens een slim lijstje van handige #tags? Vooral die #tag waar ik de vaag aan kan stellen welke #tags kan ik het beste aanspreken om...... Of welke #tags worden door XX gebruikt of welke #tags gebruikt SURF ofzo

    BeantwoordenVerwijderen