23 januari 2010

Verander je bookmarks!

Vandaag werd ik onaangenaam verrast door de volgende mededeling van Blogger:

We are announcing today that we will no longer support FTP publishing in Blogger after March 26, 2010

Laat dat nu precies de manier zijn waarop ik Blogger gebruik om berichten op mijn eigen domein te plaatsen!
Er moest dus wat gebeuren, dus dacht ik: dan gelijk maar!

Vanaf nu worden berichten dus niet meer geplaatst op het domein www.karssenberg.nl/weblog maar direct op www.trendmatcher.nl (zoals het eigenlijk ook hoort).

Vanaf vandaag ziet mijn weblog er dus wat anders uit want ik moest ook snel een nieuwe layout kiezen. Daar ga ik de komende periode nog wel aan sleutelen, maar voorlopig zullen we het hiermee moeten doen.
Voor iedereen die op zijn/haar browser een bookmark heeft gemaakt naar mijn site betekent dit dus dat die veranderd moet worden naar: www.trendmatcher.nl (makkelijk hè?)
De RSS feed verandert niet dus daar hoef je niets aan te doen.

Natuurlijk wilde ik dit eigenlijk al veel langer, maar zag gewoon op tegen de rompslomp. Achteraf bleek het werk dat ik ervoor moest verrichten best wel mee te vallen.
Ik gebruikte al een extra weblog bij Blogger als een soort van beta account om dingen uit te proberen. Het veranderen van de DNS settings bij de provider waar ik het domein trendmatcher heb bleek heel simpel te gaan en kon ik zelf doen.
Via Blogger kun je alle berichten mét reacties makkelijk exporteren en later weer importeren in een ander weblog. Zo kon ik alle oude berichten verplaatsen naar het nieuwe domein.
De verandering zal ongetwijfeld ook voordelen met zich meebrengen, want Blogger belooft voor het komende jaar veel nieuwe mogelijkheden, maar dan moeten ze eerst van die FTP mogelijkheid af en dat is op zich begrijpelijk.
Nadeel is dat ik de layout niet meer volledig in eigen hand heb, maar nu gebruik moet maken van de mogelijkheden die Blogger layouts bieden. Als je een beetje in de code duikt is daar echter ook genoeg aan te tweaken dus we komen er vast wel uit. Voor mij is dit in ieder geval geen reden om nu op zoek te gaan naar een andere blogomgeving zoals Wordpress of Typepad. Ik red me hier prima mee!

De volgers die ik had op mijn oude weblog ben ik nu wel kwijt helaas. Hopelijk dat iedereen zich hiernaast even opnieuw aanmeldt!

Heeft deze migratie nog meer gevolgen die ik niet voorzien heb, dan hoor ik dat graag!

8 opmerkingen:

 1. Klein gevolgje, tenminste kan geen toeval zijn,
  in Google Reader stond je feed ineens met 25 berichten op ongelezen. Was natuurlijk zo opgelost, maar viel me op. Succes met de migratie verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij moet je wel omzetten in de RSS feed, want zie op jouw oude opmaak en blog een reactie van Pierre die ik hier niet zie. Ook in mijn RSS feeds kom ik op je oude opmaak/blog. Moet je echt migreren? Ik heb dat in augustus gedaan en heel veel lezers kwijt..maar waarschijnlijk leidt Blogger netjes om.
  Vind deze opmaak mooier. Kan het zijn dat je Twitter en reacties door elkaar heen lopen rechts?
  Kun je niet 3 kolommen maken en de mooie cloud voor de onderwerpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, dan lezen we hier maar verder ;-)
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er lekker fris uit Willem.
  Heb de nieuwe feed gelijk in m'n Netvibes gehangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't Ziet er netjes uit Willem.

  Overigens... de link in de post bij "... die veranderd moet worden naar: www.trendmatcher.nl ..." doet het niet goed. Die wijst naar http://www.blogger.com/www.trendmatcher.nl

  Die moet je even aanpassen denk ik.

  Maak je geen zorgen over 'het kwijt zijn van volgers op je oude blog'.
  De ECHTE volgers weten je immers weer snel te vinden (en de rest volgde je blijkbaar toch al niet meer).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zie in Netvibes alle posts van vóór de migratie dubbel in de feed staan Willem. Ben er nog niet achter of dat een Netvibes-probleem is of dat het iets met de feed is (ik gok dat het het eerste is overigens).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Willem,

  Bij mij (Google Reader) gaat alles goed met zowel je oude als nieuwe berichten.

  De lay-out vind ik wel lekker strak, duidelijk en overzichtelijk. Prima!

  Succes met de laatste tweaks...(die leveren de meeste uitdagingen op vaak).

  Hartelijke groeten, Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. thank you it is good material to read this post increases my knowledge

  BeantwoordenVerwijderen