17 februari 2010

Alle Windows 7 versies op één DVD

Nooit geweten dat eigenlijk alle Windows 7 DVD's gelijk zijn in die zin dat alle versies er gewoon op staan!
Welke DVD je ook aanschaft, in feite staan Windows 7 Starter, Home basic, Home Premium, Professional en Ultimate er gewoon allemaal op. Vervolgens kun je door een simpele aanpassing zelf kiezen welke versie je wilt installeren.
Daarvoor moet je dan wel de installatie vanaf een usb stick doen, maar dat kan dankzij de Windows 7 USB/DVD Download Tool.

Wanneer je de DVD op een usb stick hebt gezet moet je het bestand ei.cfg in de directory /sources even aanpassen. Ik moest de regel met "utimate" weghalen. Wanneer je daarna start vanf die usb stick krijg je een keuzemenu waarbij je kunt kiezen welke versie je wilt installeren.
Nu heb ik een Slim DVD waar geen iso op staat maar gewoon een aantal directories en bestanden. Die heb ik overgezet naar een externe harde schijf en toen het bestandje aangepast. Daarna kreeg ik dus keurig het keuzemenu!

Verder ben ik niet gegaan want ik heb geen idee hoe legaal dit is. Ik ben dan ook benieuwd of je de meegeleverde licentiecode voor alle versies kunt gebruiken. Mocht je dit willen doen dan raad ik je verder aan een lagere versie te installeren dan waar je voor betaald hebt. Dat lijkt me niet zo erg:-)
Bron: stadt-bremerhaven.de

2 opmerkingen:

 1. Je hebt hier gelijk Willem. Een Windows DVD bevat idd alle versies.
  Afhankelijk van de licentiecode op de gele sticker, wordt de bijhorende versie automatisch geïnstalleerd, zelfs zonder dat je aanpassingen doet.
  De licentiecode bepaalt welke versie geïnstalleerd wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een Windows dvd bevat niet alle versies er is onderscheid in 32 bit en 64 bit

   Verwijderen