20 maart 2010

Video én plaatjes invoegen in Powerpoint

Een tijdje geleden noemde ik al een mooie add-in voor Powerpoint waarmee je makkelijk een video van Youtube in Powerpoint kunt plaatsen.
Het kan echter nóg simpeler via de gratis te downloaden authorSTREAM plugin voor Powerpoint 2007. Daarmee krijg je een extra ribbon in je Powerpoint met een zoekvenster waar je een trefwoord in kunt typen. Vervolgens kies je voor image of video en je krijgt binnen Powerpoint te zien waar je uit kunt kiezen.
Even aanklikken en het plaatje of de video is toegevoegd aan je slide. Makkelijker dan zo gaat het volgens mij echt niet!

3 opmerkingen:

 1. Prachtige tip inderdaad. Het enige waar ik wel even bij frons is het gemak waarmee, vooral bij de afbeeldingen plaatsen, voorbij gegaan wordt aan het hele auteursrechtelijke verhaal.

  Er staat op de site ergens bij een rijtje bullets wel de melding dat je moet checken of je afbeeldingen wel mag gebruiken voor je powerpoints maar op zijn zachtst gezegd wordt daar geen nadruk op gelegd. Veel van de tijd die ik aan Powerpoints besteed (die ik buiten de deur geef) gaat op in het zoeken van geschikte rechtenvrije afbeeldingen en daar is authorstream dan dus geen geschikte tool voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow geweldig, inderdaad wel even kijken naar het auteursrechten verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Willem,

  Een stukje over digitaal leermateriaal en auteursrecht stond vorig jaar in vakblad Vives maar staat ook in het eZine van Edumaat van 11-6-2009: http://edumaat.nl/ezine/ezine%201-3.htm

  groet,

  Richard de Jong

  BeantwoordenVerwijderen