01 juni 2010

Makkelijk SMS'jes versturen

Nederlanders bellen steeds minder, in de eerste plaats doordat we steeds minder vaak een vaste telefoon gebruiken. Het aantal minuten dat we de mobiele telefoon gebruikten nam licht toe, maar niet genoeg om het daling van het aantal 'vaste' minuten te compenseren. Het gebruik van sms en mobiel dataverkeer nam juist toe. (Bron: Volkskrant)

Dit staat in het jaarverslag en de marktmonitor van de OPTA over 2009. De marktmonitor geeft een overzicht van de ontwikkelingen op de telecommunicatie- en postmarkten.

Nu vind ik SMS'jes versturen vanaf m'n mobieltje nog niet echt ideaal, maar vandaag kwam ik erachter dat het ook veel makkelijker kan, tenminste als je een T-Mobile abonnement hebt. T-Mobile is de laatste tijd niet echt in positieve zin in het nieuws, maar dat is in mijn ogen vooral ook de schuld van Apple die niet toestaat dat de iPhone in Nederland gewoon vrij gebruikt kan worden via een provider naar keuze (maar dat terzijde).

Heb je een T-Mobile abonnement dan kun je via de site naar My T-Mobile. Vanaf die plek heb je de mogelijkheid om SMS'jes te versturen, als je wilt zelfs naar meer mensen tegelijk door in je online adresboek groepen aan te maken. De kosten voor het versturen van sms'jes via My T-Mobile zijn hetzelfde als het versturen van sms'jes via je telefoon.

Op die site vind je ook een Google Gadget die je kunt opnemen op je iGoogle pagina. T-Mobile heeft namelijk een nieuwe gadget ontwikkeld waarme je eenvoudig een SMS kunt versturen vanaf jouw persoonlijke iGoogle pagina. De kosten voor de SMS berichten worden volgens je eigen abonnement in rekening gebracht. De gadget moet je wel activeren op je My T-Mobile pagina waarbij je ook een pincode moet gebruiken zodat anderen niet vanaf jouw iGoogle pagina op jouw kosten SMS'jes kunnen verzenden.
Jammer genoeg is de kleur van de gadget niet aan te passen, maar het werkt verder perfect!

Bellen via de computer wordt steeds polulairder. Het aantal digitale telefoonaansluitingen is vorig jaar gestegen van 36,5 procent naar 43,3 procent van de huishoudens, bijna meer dan het aantal vaste aansluitingen. Ook het aantal gesprekken dat via programma's als Skype wordt gevoerd neemt toe, maar daarover zijn geen cijfers bekendgemaakt. (Bron: Volkskrant)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten