21 september 2010

Een blogbericht via de iPad

Mijn eerste bericht over de iPad heeft al heel wat los gemaakt. Voor de een is het een reden hem nu te kopen, voor de ander om nog maar even te wachten, een mooie balans dus!

Vanavond wil ik eens kijken hoe het is om met behulp van Blogpress een bericht te maken voor m'n weblog.
Zoals de screendump laat zien heb je de mogelijkheid om wat voorgebakken HTML code te gebruiken. Ben je goed thuis in html code dan kan je die natuurlijk ook gewoon intikken, net zoals bij notepad.
Ook is het mogelijk een plaatje toe te voegen. In dit geval de screendump die ik gemaakt heb door gelijktijdig de ronde knop aan de voorkant én de aan/uit knop aan de zijkant in te drukken. Die screendump moet ik met de gratis app Photopad eerst roteren en kleiner maken. Daarna kan ik hem invoegen in dit bericht waarbij hij standaard onder de tekst zal komen te staan. Ik heb de mogelijkheid om hem links of rechts uit te lijnen maar zie dat niet in de editor. Ik heb dus geen idee hoe dit bericht er straks uit zal zien! Gelukkig kan ik wel redelijk makkelijk een link opnemen in m'n bericht, maar bijvoorbeeld het makkelijk embedden van een filmpje is natuurlijk teveel gevraagd. Zo lang ik maar volsta met tekst kan ik hier in principe dus mee uit de voeten. Tussentijds kan ik m'n berichten als draft opslaan en dat is natuurlijk wel prettig!- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Nolsstraat,Emmen,Nederland

1 opmerking:

  1. Ik gebruik BlogPress ook, maar dan voor op mijn site die op WordPress werkt.
    Bij mij is het één maal op de foto drukken (als je die al in je post hebt staan) - dan krijg ik de mogelijkheid om het rechts-links-midden te plaatsen. Ook kun je het plaatje dan verkleinen (in ratio) en eventueel een link toevoegen...

    Enige probleem wat ik heb; in de hoofdpage laat hij geen featured pic zien...MAAR dat kan ook aan mijn theme liggen.

    BeantwoordenVerwijderen