21 september 2010

Kwartiermaken in Zeeland

Opdracht: Maak hiervan een workshopruimte!
Morgen ga ik naar Domburg. Daar komen dan veel kwartiermakers vanuit MBO instellingen bij elkaar om de plek te verkennen waar volgend jaar Dé Managementconferentie van het CvI gehouden zal worden. We gaan de "huisjes" bekijken die de ROC's en AOC's kunnen claimen om van daaruit hún conferentie invulling te geven, maar ook hoe we de ruimte eromheen zo goed mogelijk kunnen benutten.

Ik ben benieuwd wie er met het wildste idee komt! Zal een ROC zo gek zijn om Christo in te huren om de boel in te pakken of zullen er juist ideeën zijn om flink uit te pakken?

Aan de andere kant mag uiterlijk vertoon natuurlijk niet de boventoon gaan voeren zodat het een feestje wordt voor de afdeling PR&Marketing. Zoals bij iedere conferentie gaat het natuurlijk uiteindelijk om de inhoud en die moet goed zijn. Maar dat de omgeving van invloed is ligt voor de hand dus is een goede voorbereiding en terreinverkenning zeker van belang.

Het is een lange reis vanuit Drenthe maar eigenlijk begint het werk al tijdens de rit. Lees de uitnodigingsbrief maar:
22 september gaan we samen met jou de mogelijkheden van Domburg verkennen. De locatie geeft volop mogelijkheden om de conferentie volop in te zetten voor je eigen instelling.

Wij zouden wat deze mogelijkheden betreft meteen willen wijzen op de kansen die de reis biedt naar deze mooie plek. Bedenk dat de reis die jij 22 september gaat maken ook wordt afgelegd door de workshopleiders en deelnemers van je instelling in de week van 6 en 7 april.

Wij gebruiken bij onze andere activiteiten steeds meer de reis als onderdeel van het geheel.
Even wat suggesties voor de reis 22 september.
  • Kijk eens in de deelnemerslijst, misschien kun je samen met iemand reizen. Bijvoorbeeld iemand waar je nog werk mee te bespreken hebt, iemand die je wel eens beter zou willen leren kennen of gewoon iemand die je leuk vindt. Neem het initiatief en bel !!!
  • Bedenk tijdens de reis welke mogelijkheden deze reis voor je deelnemers heeft. Zou je geen bus huren en in de bus al opdrachten geven. Van plaats verwisselen? Kennismakingsopdrachten - Werkopdrachten - Focusopdrachten?
  • Als je samen met iemand reist ga dan vast eens inventariseren welke vragen je hebt voor Domburg, probeer ze vervolgens gewoon vast voor elkaar te beantwoorden.
  • Als je niet met iemand reist probeer dan ook de vragen vast te inventariseren, probeer ze vervolgens gewoon aan jezelf te beantwoorden.
  • Kijk of je onderweg plaatsen tegenkomt waar je iets met je deelnemers kunt doen als onderbreking van je reis.
  • Als je samen met iemand anders reist stel eens wat zingevingsvragen: Ben je echt gelukkig?
Je kunt natuurlijk ook gewoon genieten van het Nederlandse landschap....
Zoiets typeert dan weer de stijl en de aanpak van het Consortium voor Innovatie en maakt dat je vanzelf creatief wordt!
Helaas reis ik morgen alleen, in totaal minimaal 7 uur in de auto. Tijd genoeg om goed om me heen te kijken én me af te vragen hoe mijn collega's volgend jaar de reis heen en terug zullen ervaren...

1 opmerking: