07 februari 2011

Stroomlijnen digitale contentketen

Als je tegenwoordig een presentatie wilt geven doe je dat natuurlijk niet meer met Powerpoint, maar gebruik je daarvoor zoiets als Sliderocket of Prezi.

Helaas heb ik zelf de laatste tijd nog geen aanleiding gevonden om me in een van beiden (of allebei) te verdiepen en ik moet eerlijk zeggen dat ik bij sommige Prezi's ook meer word afgeleid door de verpakking dan dat ik word gegrepen door de inhoud. Onlangs kwam ik echter een echt heel mooie Prezi tegen die ik jullie niet wil onthouden!

Hij is gemaakt door JaapJan Vroom, adviseur ICT&Leren bij het Deltion College en daarnaast bezig met de masteropleiding Learning & Innovation. In het kader daarvan heeft hij ook onderstaande presentatie gemaakt.

Meer ervaringen, belevenissen en andere opmerkelijke zaken die te maken hebben met zijn masteropleiding vind je op zijn weblog ICTenLeren. Daar beschrijft hij de weg naar zijn onderzoek, maar ook de koppeling van de opleiding naar z'n praktijk als adviseur ICT en Leren aan het Deltion College in Zwolle. Een weg met vallen en opstaan zoals hij beschrijft in De Pee in, maar ook met enthousiaste verhalen zoals Huphup, aan het werk! Pilot contentketen gestart dat ook gaat over de stroomlijning van de distributie van digitale leermiddelen.Al met al weer een weblog dat het volgen waard is!

Mooi hè, die Prezi? Alleen jammer dat de presentatie op een iPad niet te bekijken is...

4 opmerkingen:

 1. @Joahannes,
  Dat klopt, maar die werkt alleen voor door jezelf gemaakt presentaties. Niet voor die van anderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg jammer, gaat vast snel komen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Willem, het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Op de blogpagina, die ik overigens regelmatig update, staat nu ook een link naar de priezi zodat je 'm kunt openen op je IPAD. Ook de prezi zelf houd ik actueel en heb ik net uitgebreid met een conceptbeschrijving contentketen vanuit saMBO-ict / TripleA.

  BeantwoordenVerwijderen