30 maart 2011

Verkoop jezelf in één minuut!

met ePitch.tv
Hoe presenteer ik mijzelf effectief via de sociale media?

Stel: je bent startende ondernemer met een fantastisch business concept. Of je bent student met een briljant idee dat het helemaal gaat maken. Hoe overtuig je potentiële zakelijke partners of je toekomstige baas? En vooral, hoe zet je daar Facebook, LinkedIn of Twitter het beste voor in? Met ePitch.TV toon je jouw sociale netwerk je ondernemerschap en je ambitie.

Met ePitch.TV maak je een ‘elevator pitch’ die meer is dan een filmpje op YouTube. Met gratis opnamesoftware maak je vanaf je eigen pc, laptop of tablet in één minuut je pitch: een promotiefilmpje voorzien van beeldmateriaal, logo’s, en/of powerpoint.

ePitch.TV is een nieuwe primeur van Learning Valley, een jong bedrijf dat zich toelegt op interactive rich media en social networking. ePitch.TV wordt momenteel gebruikt door Microsoft waar tot en met 30 maart
finalisten met een elevator pitch-video strijden voor een wildcardsessie-podiumplek op de TechDays, het
jaarlijkse kennisevenement voor IT-professionals en software developers.

Tot zover het natuurlijk lovende persbericht dat Learning Valley uitstuurt. Het concept van ePitch was al te zien op Dé Onderwijsdagen en had m'n interesse toen al gewekt. Na een periode van testen en doorontwikkelen is de website nu live gegaan.
De techniek werkt volgens hetzelfde principe als Presentations2Go: Je ziet video met daarnaast een presentatie. Je kunt wisselen tussen de beelden en alles schermvullend maken.

Met ePitch.TV kun je software downloaden waarmee je zelf zo'n presentatie in elkaar kunt zetten. Die opname mag maximaal één minuut duren en niet meer dan 4 dia's bevatten. De opname upload je vervolgens naar de website van ePitch.tv. Vanaf daar kun je je eigen pagina met opname delen via Twitter, Facebook en LinkedIn. Bezoekers die jouw elevator pitch willen bekijken dienen in te loggen met een LinkedIn account.

Ik heb het allemaal nog niet kunnen uitproberen, maar ga zeker mijn elevator pitch opnemen en publiceren! De service is gratis. Om te beginnen mag je één pitch uploaden, maar naarmate je volgers krijgt op die pitch mag je er meer plaatsen, net zoveel als dat je volgers hebt.
Een leuk concept met wat het onderwijs betreft natuurlijk een mooie mogelijkheid voor (eindejaars)studenten om hun skills te oefenen in het zichzelf succesvol presenteren! Alles draait onder Windows en Silverlight dus benaderen vanaf een iPad is er helaas niet bij (ook al heeft die nu een camera).

Zodra ik mijn pitch geplaatst heb volgt hier een update over mijn ervaringen.
Wil je daar niet op wachten, ga dan zelf naar ePitch.TV en maak je eigen liftpraatje!

1 opmerking:

  1. De software is gratis te downloaden waarmee je rich media pitches van 1 minuut kunt opnemen, wil je meer dan kan dat en kan men de software online registreren (39 euro) zodat je tot maximaal 30 min kunt opnemen en publishen. Bedrijven en organisaties kunnen kanalen afnemen welke dmv templates voor een bepaald doel ingezet kunnen worden zoals entrepreneurship competitions, carreer challenges, werving van personeel en innovatie wedstrijden. Door middel van LinkedIn kun je eenvoudig de toegang tot deze kanalen regelen en iedereen informeren.

    Aangezien het platform nog volop in ontwikkeling is en snel groeit worden er doorlopend nieuwe mogelijkheden ingebouwd. Ook is er een mogelijkheid een epitch workshop bij te wonen om de kneepjes van het vak te leren ;-) voor meer info zie ook http://www.learningvalley.nl

    BeantwoordenVerwijderen