19 april 2011

Photosynth voor de iPhone

Gisteren plaatste Pierre Gorissen op zijn ictoblog een bericht over Photosynth voor de iPhone.
Hij was niet erg tevreden over de resultaten, maar desondanks was ik nieuwsgierig genoeg om de applicatie te downloaden en ook even uit te proberen. Hou er rekening mee dat Photosynth alleen nog maar beschikbaar is in de Amerikaanse appstore. Je moet dus even van account wisselen.

Direct na installatie ben ik naar buiten gelopen om een panoramafoto te maken, zonder handleiding te lezen of wat dan ook. Je start gewoon de applicatie en dan staat er simpelweg: tap the screen.
Je hoeft niet zelf foto's te nemen want dat gaat vanzelf als je de iPhone in het rond gaat bewegen. Overigens kun je op tussenliggende plekken wel handmatig foto's toevoegen voor een beter resultaat. Het stitchen gaat eigenlijk best snel als ik het vergelijk met de tijd die ik op een pc kwijt ben voor dezelfde handeling.

Het resultaat van mijn eerste poging zie je hieronder. Niet alles klopt en hier en daar zie ik een heg waarvan ik weet dat hij er echt niet staat, maar slecht kan ik het niet noemen voor een eerste shot. Het uploaden naar Photosynth.net gaat best snel en daarna kan je de foto delen via Facebook, email of embedden.De tweede poging is al wat beter al zal mijn hond het daar niet mee eens zijn.
Al met al vind ik het wonderbaarlijk wat je zonder al te veel omhaal uit zo'n klein apparaatje kan toveren!
Zet alle leerlingen om je heen op het schoolplein en draai een rondje met je iPhone. Succes verzekerd!

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er inderdaad een stuk beter uit dan mijn resultaat gisteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat wanneer je de iPhone op een draaistatief zet de resultaten nog beter zullen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen