24 juni 2011

Beelden uit de FabLab Truck

Afgelopen week was er weer een netwerkbijeenkomst van het Nnoal.
Het programma stond in het teken van Fablabs en bestond uit drie onderdelen:
  1. Een prima presentatie van de altijd bevlogen Keimpe de Heer die een inspirerend verhaal hield over Creativelearninglab en de ideeën die ten grondslag liggen aan fablabs.
  2. Pieter van Knippenberg en Robert Mens van ROC West-Brabant/Cingel College lieten een mooie toepassing uit de horecapraktijk zien. Tijdens de cultuurnacht in Breda hebben ze een Instructables restauarant gedraaid, een project waar studenten uit meerdere opleidingen een bijdrage aan konden leveren. Zie ook: How to make an Instructables Restaurant.
  3. Midden op het plein voor de School voor de Toekomst stond de FabLab Truck, een mooie oude DAF truck vol met machines. Zo is er een 3D printer, een Lasersnijder, een vinylsnijder en een kleine CNC machine. Daarbij wat notebooks die de machines aansturen en wat stoelen. Een half uur is natuurlijk te kort om zelf wat te maken, maar we kregen prima uitleg en demonstratie van de mogelijkheden.
Hieronder een foto- en filmimpressie:Wat moet het mooi zijn om zo'n truck op je schoolplein te krijgen en er met je leerlingen aan het werk te kunnen! Nog mooier natuurlijk, Nnoal is het om zelf een FabLab te beginnen en ook die mogelijkheden liggen voor scholen binnen bereik.
Zie ook Fablabbergasted #Nnoal bij Karinblogt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten