26 juni 2011

Eindelijk een eReader

  de It-works ER700
Iedereen die denkt dat ik met alles voorop loop moet ik helaas teleurstellen.
Zo heb ik pas deze week mijn eerste eReader gekocht en dat alleen omdat een winkelketen een nieuwe vestiging opende en er een in de aanbieding had voor nog geen € 50. Het is een It-works ER700 en ik ben er best blij mee! Het ding heeft een 7 inch 800X480 tft schermpje waar boeken zich prima op laten lezen. Ik heb geen enkel vergelijkend warenonderzoek gedaan en kan dus niets zeggen over de prestaties van deze eReader ten opzichte van anderen. Maar het is mijn geld dubbel en dwars waard, al was het alleen al vanwege het lage gewicht. Het ding weegt iets meer dan 300 gram terwijl mijn iPad toch 800 gram is. Dat scheelt nogal bij het langdurig vasthouden! Ik had nog een heel groot ZIP bestand met ontzettend veel epub boeken en die heb ik er natuurlijk gelijk opgezet. Het overzetten via het meegeleverde usb kabeltje gaat snel. Nu kan ik de hele zomer meer Baantjers lezen dan me lief is!


De eReader slikt ook PDF bestanden, maar afhankelijk van de grootte en de complexiteit van zo'n document duurt het laden en doorbladeren toch wel lang. Daar zal ik hem dus niet veel voor gebruiken. Je kunt tijdens het lezen ook MP3 bestanden afspelen. Je kunt er zelfs foto's en video op laten zien, maar het laden van een foto duurt al zo lang dat ik video maar niet eens heb uitgeprobeerd. Ik had gehoopt dat ik met het matte schermpje ook in vol zonlicht (lees: op het strand) zou kunnen lezen, maar dat valt toch een beetje tegen. Je hebt wel wat schaduw nodig, maar het is niet zo erg als bij een iPad. Met 2 gb intern geheugen kan ik voorlopig wel vooruit, maar er zit ook een SD kaartlezer in zodat je het geheugen kunt uitbreiden. Koop je met DRM beveiligde boeken, dan kun je die overzetten via Adobe Digital Editions die het apparaat moeiteloos herkende. Mijn eerste aanschaf was Van 3 naar 10.000.000 vrienden van Raymond Spanjar.

Toen mijn vrouw de eReader in handen kreeg en ontdekte wat er allemaal op stond was ik hem voor de rest van de avond kwijt. Gelukkig kun je aangeschafte boeken ook via Bluefire Reader op je iPad laden en lezen.

2 opmerkingen:

  1. 't Lijkt me geen geld voor die eReader.
    Heb je al een indicatie van de batterijduur van het apparaat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt dus al een ipad en nu een Ereader erbij gekocht? Zo'n apparaatje leek mij vooral handig om er alles mee te kunnen doen. Internetten, boeken lezen, boeken kopen etc.?

    BeantwoordenVerwijderen