26 juni 2011

ShowMe nader bekeken

Al eerder schreef ik over ShowMe waarmee je kunt tekenen op je iPad terwijl je praat en die opname online kunt zetten. Wat ik toen nog niet ontdekt had is dat je de plaatjes die je op je scherm kunt zetten ook kunt verplaatsen en groter of kleiner kunt maken. Je kunt ook meerdere plaatjes gebruiken maar ik heb gemerkt dat de app daar wel een stuk trager van wordt. Ook is het slim om tussentijds goed gebruik te maken van de pauzeknop. Tijdens de pauze kun je dan het scherm opnieuw inrichten of er alvast een andere tekst in plaatsen. Dat maakt je uiteindelijke opname wat vlotter.


Tips:
  • Zet voordat je start met een opname de berichtgeving uit bij instellingen! Ik was halverwege een opname toen er een twitterbericht binnenkwam waardoor ik alles kwijt was en opnieuw kon beginnen...
  • Gebruik de pauzeknop om adem te halen en je scherm aan te passen.
  • Gebruik je screendumps vanaf de iPad, dan zul je die eerst moeten draaien en eventueel bijknippen. Ik gebruik daarvoor de gratis app PhotoPad van ZAGG. Een voor mij onmisbare tool waar nog veel meer mee mogelijk is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten