02 juli 2011

Bluetooth keyboard voor iPad en iPhone

 van de Aldi!
Vorige week al aangekondigd en vandaag inderdaad gekocht: het draadloze toetsenbord van de Aldi!
Eigenlijk kan ik er heel kort over zijn. Ik ben er heel tevreden over. Het "pairen" gaat probleemloos en de iPad laat zich mooi in de gleuf van het toetsenbord plaatsen, zonder de neiging om naar achteren te kantelen. Ik zit vaak met m'n notebook op de leuning van een bank te werken en dat gaat met deze combinatie ook prima. Gewoon op schoot gaat ook goed. Het toetsenbord reageert prima op toetsaanslagen en de toetsen laten zich goed bedienen. Heel mooi is dat je met de pijltjestoetsen makkelijk door je tekst kunt gaan als je ergens nog een tikfout ziet. Dat gaat makkelijker dan met het vergrootglas. Het toetsenbord is qua grootte te vergelijken met dat van een netbook, voor mijn vingers groot genoeg.

Er zitten een paar knoppen op die direct een paar functies op de iPad aanspreken, zoals de home-, volume-, helderheid en zoekknop. Het enige vreemde dat ik kon ontdekken is dat de knop waar delete op staat eigenlijk de backspace is, maar daar valt mee te leven. Al met al vind ik dit toetsenbordje -dat trouwens ook te gebruiken is voor een iPhone en gewone computer- z'n geld meer dan waard. Na gebruik kun je de iPad heel mooi in het toetsenbord opbergen en zo vervoeren. Ik moest daarvoor wel mijn ingenieuze handvatcover verwijderen, maar daar heb ik inmiddels weer wat op gevonden. Meer daarover in een volgend bericht.

Overigens is dit bericht dus geheel op het toetsenbordje geschreven (met behulp van Blogsy).

2 opmerkingen:

 1. Bedankt voor deze duidelijke 'review'!
  Wellicht kunt u een vraagje over het keyboard beantwoorden: blijft de iPad goed zitten als je het keyboard als case gebruikt? Klikt het op de een of andere manier vast ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb ook zo toetsen bord voor de ipad
  maar ik heb ook msn op ipad maar die draait niet mee hoe kan dat dus word moeilijk typen dan zo
  rest gaat alles prima

  BeantwoordenVerwijderen