01 juli 2011

Onderwijs 2.0 Dag

 Werkplaats voor leren
Persbericht:
Op 28 september 2011 wordt de eerste Onderwijs 2.0-dag georganiseerd! Op onderwijs20dag.nl vertellen we je alles over deze dag. Je leest wat wij verstaan onder de term ’2.0′ en wat onze doelen en thema’s zijn. Daarnaast vind je op deze site alle praktische informatie over deze eerste Onderwijs 2.0-dag!

2.0
De term 2.0 kan op vele manieren worden geïnterpreteerd. Hoe je het ook uitlegt; feit is dat we toe zijn gekomen aan een nieuwe fase in organisatie.

De wereld verandert, structuren vallen uit elkaar en worden opnieuw opgebouwd: we zijn klaar voor iets nieuws. En wat is dat nieuwe dan? Dat kunnen we alleen maar samen uitzoeken en uitproberen! Samen creëren!Co-creatie
In de lijn van 2.0 zien we veel initiatieven waarin ‘co-creatie‘ centraal staat. Wij hebben deze initiatieven voor je bekeken en daaruit enkele pareltjes geselecteerd. Ze vormen de basis voor de workshops en events waaraan je jouw bijdrage kan leveren op de Onderwijs 2.0 Dag.

Doelgroep en thema’s
De Onderwijs 2.0 Dag wordt georganiseerd voor jou als leerling, student, docent, manager, directeur, bestuurder, adviseur, projectleider of onderwijs-geïnteresseerde. De dag biedt je een platform en een netwerk.

De onderwijs 2.0 dag richt zicht op het gebied van onderwijsvormen, leerprocessen, innovatie, social media, internet, apps, leidinggeven, kennis delen, samenwerken, slimmer werken, anders organiseren, etc.

Deel je kennis, je ervaringen, durf, leer en experimenteer!

Realisatie
Het experiment begint bij onszelf: elke Onderwijs 2.0 Dag wordt (vooralsnog) georganiseerd zonder geldstromen. Niemand krijgt betaald en niemand betaalt (in elk geval niet in geld). Ten eerste omdat het zeer praktisch is in de organisatie, ten tweede omdat we daar de focus niet op willen leggen en als laatste: omdat het kan! (de eerder genoemde initiatieven hebben dit inmiddels bewezen).

Locatie
De Onderwijs 2.0 Dag wordt bij jou in de regio gehouden. We beginnen op 28 september in Zuid Holland: Vlaardingen. Bij succes volgen andere regio’s!

Kosten deelnemers
Toegang en deelname gratis. Alleen voor consumpties en lunch wordt een vergoeding gevraagd (verzorgd door leerlingen Horeca & Commercie van het Geuzencollege)

We richten ons met de Onderwijs 2.0 Dag expliciet niet op structurele aanpassingen: dat is aan jou! Dit platform biedt je alle ruimte om anderen te prikkelen, nieuwsgierig te maken en nieuwe kansen, mogelijkheden en connecties te firestarten.

1 opmerking: