20 oktober 2011

Mobiele website in 3 stappen

Rechts zie je mijn mobiele website zoals ik die gratis heb aangemaakt via mobile247.eu.
Op die site maak je in drie simpele stappen een eigen mobiele website aan die er zo uitziet als deze. Het aanmaken van pagina's gaat supereenvoudig en per pagina kun je een icoon kiezen dat op het startscherm wordt weergegeven. De beheersschil biedt een prima wysiwyg editor met standaard mogelijkheden. In principe is het ook mogelijk om plaatjes in te voegen, maar dat werkt op dit moment even niet. Met een beetje kennis van HTML kun je dat wel handmatig doen. Ook het aanmaken van subpagina's kan en je kunt er per pagina voor kiezen om deze wel of niet in het startscherm te tonen. Tenslotte kun je ervoor kiezen een introductiescherm te tonen. Getest op iPhone en Android en op beide platforms ziet het er prima uit.
Kijk maar eens op m.trendmatcher.nl!

Het mooie is dat je ook javascript mag invoegen zoals een twitterwidget, foto's van een Flickr account, filmpjes van Youtube of een RSS feed via Feedburner. Op de andere pagina's laat ik daar voorbeelden van zien. Op die manier kan je informatie die je elders hebt staan dus makkelijk bundelen binnen een mobiele website!
De gratis versie kan nog worden uitgebreid met een nieuwsmodule en foto-album, maar daar moet je wel voor betalen.

Tenslotte is het ook mogelijk om op de website van mobile24 een QR code aan te maken.

De makers van het programma (uit Nederland) staan open voor suggesties en verbeteringen. Zo zie ik nog wel mogelijkheden om de navigatie door de pagina's te optimaliseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten