13 oktober 2011

Onderwijs in Grafieken

 Mag niet ontbreken in je bookmarks!
Dagelijks staan er vele berichten in de krant over het onderwijs. Politici, opiniemakers, schrijvers van ingezonden brieven: ze schermen allemaal met cijfers en bedragen. Onderwijs in Grafieken toont iedere dag een grafiek of illustratie over de onderwijssector. Voor gebruik in schoolkranten, publicaties, presentaties of gewoon ter leringhe ende vermaeck.

Bovenstaande is de omschrijving van een weblog dat ik al een hele tijd volg en waar ik al lang over wilde schrijven: Onderwijs in Grafieken
Reinout van Brakel plaatst met een ijzeren discipline iedere dag opnieuw een interessante grafiek over de meest uiteenlopende zaken in relatie tot onderwijs met daarbij de nodige tekst en uitleg, voorzien van zijn eigen commentaar. Volgens mij moet hij hier haast een dagtaak aan hebben!
Hij is ook te volgen op Twitter: @onderwysgrafiek.

Volgens mij heeft hij zich voorgenomen om dit een jaar lang vol te houden en hij is nu bij dag 185. Ik hoop werkelijk dat hij doorgaat want anders weet ik nu al dat ik hem straks ga missen! Respect!

Onderwijsgrafiek #185 - Feedback op prestaties leerkrachten
Onderwijsgrafiek #184 - (On)veiligheid op scholen in de US
Onderwijsgrafiek #183 - Leiderschap belangrijk voor onderwijskwaliteit
Onderwijsgrafiek #182 - ELO's in het onderwijs
Onderwijsgrafiek #181 - Integratie in het onderwijs
Onderwijsgrafiek #180 - Nieuw: Educational Data Mining
Onderwijsgrafiek #179 - Gebruik iPads in het onderwijs
Onderwijsgrafiek #178 - Stagemarkten
en ga zo maar door...

En voor wie meer wil weten over het onderwijs in Finland, zoek bij Onderwijs in Grafieken dan gewoon op het woord Finland en zie wat je krijgt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten