14 oktober 2011

Review van The Quizzer

 Startscherm
De inmiddels elfjarige Puck Meerburg (aka @puckipedia) heeft weer een prachtige app gemaakt voor de iPad en de iPhone! Het gaat om The Quizzer waarmee je op een iPad een quiz kunt maken die bestaat uit meerkeuzevragen met maximaal vier antwoordmogelijkheden per vraag. Bij iedere vraag kun je eventueel een foto toevoegen uit je fotoalbum. Als je klaar bent kun je de quiz starten. Iedereen die een iPhone heeft of een iPad met de gratis Quizzer client kan vervolgens meedoen met de quiz door een ID in te toetsen dat gegenereerd wordt door de iPad waarop de quiz wordt aangeboden. Als iedereen die meedoet de vraag heeft beantwoord komt automatisch de volgende vraag in beeld op de "master" iPad.

 Een Quizvraag
Jammer genoeg biedt de app (nog) geen standaard display-out optie, dus je moet de master iPad gejailbreakt hebben om de quiz via een projector te vertonen. Puck kennende gaat hij hier vast nog wel een oplossing voor bedenken. Aan het eind van de quiz komt in beeld wie de meeste antwoorden goed had. The Quizzer zelf kost slechts € 0,99 en is hier te vinden in de Appstore. De client die je nodig hebt om de vragen te beantwoorden is hier gratis te downloaden. Het programma waarmee je de quizzes maakt is Engelstalig, maar zo simpel te bedienen dat dat geen bezwaar mag zijn. Uiteraard moeten de devices zich binnen hetzelfde wifi netwerk bevinden. Standaard wordt er een voorbeeldquiz meegeleverd die echter niet te bewerken is.

 De client waarmee je antwoord geeft
Jammer is dat voor zowel de vraag als de antwoorden maar 50 karakters beschikbaar zijn. De foto die in beeld komt zou wat mij beteft ook wat groter mogen worden weergegeven. Wat ik me ook afvraag is wat er gebeurt als een van de deelnemers halverwege stopt met antwoorden.

Puck heeft deze applicatie geschreven voor de Hacknow.org programming contest van afgelopen augustus. De komende maanden zal de app worden uitgebreid met nieuwe functionaliteit, meer opties en de mogelijkheid om maps en videoclips te gebruiken.

Puck heeft al meerdere apps gebouwd zoals je hier kunt lezen en met deze prachtige interactieve app laat hij opnieuw zien wat hij allemaal in huis heeft. We gaan nog veel van die jongen horen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten