14 oktober 2011

Stemmen in de klas

Stemmen in de klas kan natuurlijk door je vinger op te steken of een (opgevouwen) briefje in te leveren. Moderner is natuurlijk om het met behulp van een slim response system te doen, maar die stemkastjes kosten nogal wat. En dat terwijl steeds meer leerlingen hun eigen device bij zich hebben, of dat nu een smartphone, een notebook of een iPad is. Dan biedt Socrative uitkomst want daarmee kan je een en ander heel makkelijk organiseren!
Socrative is a smart student response system that empowers teachers to engage their classrooms through a series of educational exercises and games via smartphones, laptops, and tablets.
Ik heb het al een paar keer willen toepassen in presentaties, maar had daar óf geen internetverbinding óf het aantal aanwezige devices was te laag. Ik had dan ook geen leerlingen in de zaal maar managers...

Toch ben ik enthousiast over deze tool en heb ter voorbereiding op een blogpost alvast een demo filmpje gemaakt en dat op Youtube gezet. Dat hebben meer mensen gezien en een paar hebben er inmiddels een mooie blogpost over geschreven, zoals Margreet van den Berg op haar weblog ICT en onderwijs: Interactie in de les en Antoinette Engbers op AAIPAD - 2: Als ik nog les gaf dan wist ik het wel ;-)
Mooi, want dat scheelt mij weer werk. Lees voor twee uitgebreide beschrijvingen daarom vooral hun weblogs!
Verder heeft Raymond Vermeulen een korte handleiding op Marktplaatsmbo.nl geplaatst.

Voor de volledigheid toch ook nog even op m'n eigen weblog het filmpje, gemaakt met behulp van Screencast-o-matic:

1 opmerking:

  1. Zeker een mooi programma. Vandaar in mijn top 10 van web2.0 toepassingen http://prezi.com/wsus3ctpexww/web20-onderwijsrss/

    BeantwoordenVerwijderen