27 november 2011

En het kan zo eenvoudig

 demo met Knovio en ManyCam
Onlangs was ik bij een inspiratiesessie over weblectures in het onderwijs. Wat me opvalt is dat het dan gelijk over systemen gaat die veel kosten en waarbij je gelijk gedwongen wordt om goed na te denken over zaken als installatie en beheer. Mediasite, Presentations2Go en RecordingBox zijn geen tooltjes die je even op een zondagmiddag in gebruik neemt.

Maar waarom niet gewoon eenvoudig beginnen?
Je hoeft niet gelijk een heel uur college op te nemen. Sterker nog, je mag je afvragen of dat wel zin heeft en dus verstandig is! Pak eens de kern van wat je wilt uitleggen of laten zien en neem dat op. Gebruik screenr.com, Screencast-O-Matic, Jing of een andere tool en begin gewoon!

Screencast met Powerpoint
Wil je niet zonder Powerpoint, maak dan gebruik van Knovio.com. Ik heb er al eerder over geschreven, maar toen was half Nederland al in vakantiestemming. Daarom nu nog een keer herhaald. Ik heb een Knovio demo gemaakt en gebruik als voorbeeld een Powerpoint presentatie over ManyCam, een programma'tje dat ontzettend goed van pas kan komen als je iets wilt opnemen via je webcam(s).

Hieronder een demo van Knovio én van Manycam. Twee vliegen in één klap!
Vergeet vooral de schuifbalk niet te gebruiken waarmee je of het venster met de webcam of het venster met de presentatie groter kunt maken. Hoe dat moet laat is zien in deze screencast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten