26 november 2011

Wij zijn de toekomst!

Afgelopen zondag tijdens de 2e editie van TEDxYouthAmsterdam ontstond het idee om een jongerenbeweging te starten door 2 bijzondere verhalen te combineren. Na een kleine week keihard te hebben gewerkt met een geweldig team, is het nu eindelijk zo ver.
De nieuwste jongerenbeweging van Nederland is eindelijk van de grond: wearethenewgeneration.nl

The #NewGeneration is een beweging waarbij jongeren aandacht vragen voor het nieuwe doen en denken volgens de jonge generatie. De oudere generaties en de jonge generatie verschillen verschrikkelijk veel van elkaar. De jongeren van nu zijn opgegroeid met computers, internet, iPhones, de nieuwste technieken en doen en denken soms totaal anders. We zijn enorm gepassioneerd, getalenteerd, inspirerend, innovatief en nog veel meer. Helaas word dit door de oudere generaties helaas niet altijd gewaardeerd en zijn we vaak in hun ogen maar een stel kinderen.

Vele jongeren leven al jaren volgens de regels, fouten en probelen van de oudere generaties. The New Generation vind dat het genoeg is en wil iedere jongere oproepen om goede ideeën voor veranderingen ook daadwerkelijk door te zetten. Dit keer niet alleen maar slap geklets wat we gewend zijn van de oudere generaties, maar ook echt de daad bij het woord voegen. The #NewGeneration wil ideeën omzetten in doen, en jongeren meer laten bepalen hoe zij hun leven willen inrichten. Zonder stoer gepraat, maar met concrete ideeën. Wij zijn de toekomst en die vullen we graag zelf in.

Kijk verder op: wearethenewgeneration.nlEn dan te bedenken dat het nummer My Generation stamt uit november 1965, inmiddels dus 46 jaar geleden! Het werd dus ook hoog tijd voor een nieuwe movement.
Ik wens als ouwe l*l de initiatiefnemers heel veel succes toe!

1 opmerking: