19 november 2011

Live website in Powerpoint

Wil je tijdens een Powerpoint presentatie een website laten zien, dan kan je natuurlijk gaan wisselen tussen Powerpoint en een webbrowser. Het is echter ook mogelijk om een website live op te nemen in je Powerpointpresentatie! Ook hiervoor is een add-in beschikbaar die je hier kunt downloaden. Op deze site staat ook beschreven hoe je de add-in moet installeren en gebruiken. Installatie gaat net zo als bij de Youtube wizard.

Live betekent echt dat je binnen je presentatie op de website kunt doorklikken en scrollen. Wil je meerdere pagina's achter een website laten zien dan is dit dus een ideale manier!

Na installatie krijg je de beschikking over een extra knop in je werkbalk onder het tabblad invoegen:

Het gebruik is heel simpel. Klik op de knop en je krijgt een wizard aangeboden die je stap-voor-stap kunt volgen. Je vult de url van een website in en bepaalt hoe groot deze op de pagina moet worden weergegeven.

Let op:
Bedenk wel dat je internetverbinding moet hebben om de website in je presentatie weer te geven! Kun je volstaan met een statisch weergave dan is het slimmer om gewoon een screendump te maken van de website.

3 opmerkingen:

 1. Mooie Add-in Willem.
  Bedankt voor de tip.Ik stuur hem door naar een aantal enthousiaste collega's.
  Met vriendelijke groeten,
  Carry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad handig, was ik een tijd geleden al tegen gekomen. Jammer is wel dat de rendering-engine van Internet Explorer wordt gebruikt, waardoor websites met veel CSS3 en HTML5 er niet zo fraai uit zien als in Google Chrome of Safari...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankzij jullie hulp hebben we voor onze actie voor serious request, de website www.seriousaandereis.zeilvaartwarmond.nl in de powerpoint van de hal van de school geimporteerd. Nu kunnen leerlingen en docenten realtime zien waar we uithangen tijdens de actie.
  www.kominactie.nl/aandereis .

  BeantwoordenVerwijderen