21 november 2011

Maak een quiz of enquête met Tabletquiz

Gisteren werd ik getipt door MijniPad.net die een nieuwe App had ontdekt. Het gaat om Tabletquiz waarmee je snel en simpel in een paar stappen een quiz of enquête kunt maken. Bij een quiz kan maar één antwoord goed zijn, bij een enquête maakt dat niet uit. De quiz kun je maken op je desktop of op de iPad en de app die gegenereerd wordt werkt zowel op een iPad als ook op een device met Android! Het is namelijk een HTML5 app die je niet hoeft te downloaden via de Appstore, maar gewoon via internet kunt ophalen en installeren. Desondanks schijn je de app ook te kunnen gebruiken als je geen internetverbinding hebt. Dat laatste heb ik nog niet uitgeprobeerd.
De app is (nu nog) gratis waarbij je één quiz of enquête kunt aanmaken. Echter, op MijniPad.net staat een promocode en als je die gebruikt bij aanmelden kun je er zelfs vijf aanmaken.

Natuurlijk heb ik het zelf snel uitgeprobeerd en het werkt inderdaad heel simpel allemaal. het leuke is dat je bij iedere vraag niet alleen een plaatje kunt zetten, maar ook een geluidsbestand en zelfs een video! Dat maakt het nog interessanter om binnen het onderwijs in te zetten lijkt me. Lees voor verdere uitleg vooral ook het bericht op MijniPad.net. Het lijkt me niet nodig dat hier allemaal te herhalen. Overigens werkt een en ander zo intuïtief dat je eigenlijk zonder handleiding zo aan de slag kunt.

Natuurlijk kun je de enquête die ik snel even heb aangemaakt zelf ook uitproberen. Ga daarvoor naar:
http://www.tabletquiz.com/u/trendmatcher en voer als code in: kpvf6e. Dit kan dus gewoon via een browser maar ook met een iPad of Android tablet. Op de iPhone werkt het goed tot aan het laatste scherm. Dat laatste scherm is te groot zodat je de verzendknop niet kunt gebruiken, terwijl scrollen niet mogelijk is. Alles is nog in bèta dus dat kan alleen maar beter worden.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb gisteren ook al 1 gemaakt, maar ben helaas nog Ipadloos (moet snel verandering in komen), kan die van jou dus helaas niet proberen. Jij die van mij misschien wel http://www.scoop.it/t/onderwijsrss/p/702851411/tabletquiz-van-onderwijsrss

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb die van jou ook bekeken, mooi hoor!
  Overigens heb je niet persé een iPad nodig hoor. Je kunt de quiz ook gewoon met een browser doen natuurlijk!
  (Maar ik gun je natuurlijk wel een iPad:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hallo - even voorstellen: ik ben de oprichter van Tabletquiz - bedankt voor jullie posts en reacties!
  Het probleem met de iPhone zou moeten opgelost zijn nu (je moet dan wel eerst 'generate new version' doen).
  We zijn momenteel zoveel mogelijk feedback aan het verzamelen over het gebruik van Tabletquiz, dus alle reacties zijn welkom!
  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemiddag, is deze software bewezen malware-vrij? Zijn er nog recente promotiecodes? Wij overwegen deze app te gaan gebruiken om HNW te gaan promoten binnen onze organisatie en te inventariseren waar de informatiebehoefte ligt. Kan je ook open vragen stellen of alleen multiple choice?

  BeantwoordenVerwijderen