26 december 2011

Maak je eigen stylus!

 DIY stylus van balpen en geleidende foam!
Heb je een iPad maar bevalt je het tekenen met een vinger niet zo goed? Dan kun je natuurlijk net zoals ik deed een prijzige stylus kopen in de hoop dat het tekenen dan beter gaat. Mijn handschrift werd er niet beter van en de Hama stylus die ik heb vind ik ook tegenvallen vanwege de platte voorkant zodat je de stylus onder de juiste hoek moet houden voor een goed contact.

Koop je wel eens losse IC's dan weet je dat de pinnetjes vaak beschermd zijn met een beetje foam. De foam die daarvoor gebruikt wordt is geleidend (i.v.m. statische electriciteit?). Met behulp van zo'n beetje foam kun je prima zelf een stylus maken! Het enige dat je dan nog nodig hebt is een oude balpen, gemaakt van metaal. Ik heb de stift eruit gehaald en met een ijzerzaagje een stukje van de voorkant afgezaagd zodat het gaatje iets groter werd. Toen vanaf de andere kant het foam erdoor geduwd zodat het er een beetje uitsteekt.
Klusje van nog geen 10 minuten en ik heb nu een stylus die beter werkt dat het exemplaar dat ik gekocht heb!

1 opmerking:

  1. Leuk!! Wil ik ook proberen!

    Maar wat zijn losse IC's? Waar haal ik die vandaan, wie gebruikt die?

    BeantwoordenVerwijderen