06 maart 2012

Wat valt er veel te zeggen over screencasts!

Aanstaande vrijdag geef ik mijn eerste Verdiep! sessie over werken met screencasts op de Verdieping bij Kennisnet en de afgelopen dagen ben ik me daarop aan het voorbereiden. De bedoeling is dat deelnemers na een korte introductie vooral ook zelf aan de slag gaan. Die introductie probeer ik dus kort te houden, maar....
Wat valt er veel te vertellen over het maken van een goede screencast!!!
Ik wil laten zien hoe het werkt met een programma op een PC, maar ook online tools demonstreren. Natuurlijk mag ik voor het evenwicht de Mac niet vergeten en dan hebben we ook nog de iPad waarmee je ook een heel aardige screencast kunt maken. Daarnaast zijn er prachtige tips te geven, maar moet ik ook waarschuwen voor de nodige valkuilen.

Kortom, niet alles zal lukken op die ene middag, waarbij ik me deels ook nog graag laat leiden door specifieke vragen van deelnemers. De afgelopen dagen heb ik met behulp van diverse programma's en extra tools van alles uitgeprobeerd en ik kan maar tot één conclusie komen:
Wat is er toch veel mogelijk!
Het zal nog moeilijk worden om een goed en eenduidig advies te geven. Door teveel te laten zien kan iemand makkelijk overvoerd worden. Aan de andere kant... het zou toch zonde zijn om juist die ene gouden tip niet te noemen?

Overigens, er is nog plek dus als je vrijdagmiddag naar Zoetermeer kunt komen ben je van harte welkom!
Aanmelden kan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten