03 mei 2012

Feedback via Mentimeter

Wil je wat meer interactie met je gehoor dan kan Mentimeter daar een heel mooie tool voor zijn. Via de website kan je, zonder registratie, een vraag opgeven en een aantal mogelijke antwoorden. Daarmee ben je binnen een halve minuut klaar. Je krijgt een url en bijbehorende code die je je publiek kunt voorschotelen en vervolgens kunnen zij jouw vraag beantwoorden. Daarbij kunnen alle mogelijke devices gebruikt worden. De resultaten die binnenkomen zijn live te zien op de resultatenpagina.

Wil je dit allemaal binnen een Powerpointpresentatie doen? Dat kan! Gebruik daarvoor de LiveWeb plugin waarmee je dynamische webpagina's kunt opnemen in je presentatie. Helaas is dit in een Prezi (nog) niet mogelijk.

Bij het aanmaken van je vraag kun je kiezen uit twee templates en je krijgt de mogelijkheid om de resultaten te wissen of de vraag te sluiten. Tenslotte verschillende url's en een embedcode. O ja, dat kost allemaal niks, nada. Mentimeter is gratis!
Hieronder kun je de tool zelf uitproberen. Stemmen doe je via deze link.
Mentimeter is van Zweedse komaf en de makers zitten boven op hun product. Bij het uittesten van bovenstaande kreeg ik in Powerpoint de melding: "deze browser wordt niet ondersteund". Dat staat natuurlijk niet zo netjes. Overigens kreeg ik wel de resultaten te zien. Ik meldde mijn probleem via de feedback knop op de site van Mentimeter en binnen één dag was het probleem opgelost!O ja, deze tool en nog veel meer komt aan bod tijdens de Verdiep! sessie stemmen in de les

Meer informatie over Mentimeter vind je bij AppAppeal.

2 opmerkingen:

  1. Schijnt in de nieuwe versie van SMART ook te zitten, zonder de vervelende stemkastjes. Heb het van horen zeggen maar wellicht goed om even in de gaten te houden gezien het grote aantal SMARTboarden in het onderwijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We gaan dit woensdag bij onze studiedag gebruiken.
    Ik ben erg benieuwd of alles goed gaat!

    BeantwoordenVerwijderen