01 mei 2012

Flip this lesson!

Naast de gewone TED "Ideas worth spreading" is er nu ook een TED-Ed "Lessons Worth Sharing" website! Je vindt daar een steeds groeiend aantal lessen, gebaseerd op Youtube filmpjes.

Het mooie is echter dat je zelf ook een filmpje kunt flippen en er heel eenvoudig een les van kunt maken die je optuigt met extra informatie, vragen en (later ook) een quiz.
Het werkt uiterst simpel. Als je goed voor ogen hebt wat je wilt maak je een dergelijke les binnen 5 minuten aan, ervan uitgaande dat je het filmpje al bij Youtube hebt staan.

De website is nog in ontwikkeling en wordt zeker nog verder uitgewerkt. Wat ik nu bijvoorbeeld nog mis is de mogelijkheid om reacties achter te laten bij een les, maar ik ben ervan overtuigd dat het slechts een kwestie van tijd is voordat dit soort functionaliteit is toegevoegd. Zo is het straks mogelijk via statistieken bij te houden wie je lessen gevolgd heeft en hoe deze de quiz heeft gemaakt. Wat je nodig hebt is een account, maar registratie is gratis en gaat snel.

"Practice what you preach" zeg ik altijd, dus heb ik eerst even een video geflipt in een les voordat ik aan dit bericht begon en zoals gezegd was ik daar binnen vijf minuten mee klaar. Dat betekent dat je nu eigenlijk geen enkel excuus meer hebt om deze mogelijkheid niet op z'n minst uit te proberen en je leerlingen een keer voor te schotelen! Kijk hoe ze reageren en vraag hen of ze lesstof vaker op zo'n manier aangeboden zouden willen krijgen!
Bekijk mijn eerste geflipte les.

1 opmerking: