03 juli 2012

Dé Onderwijsdagen 2012

Ja, ze komen er weer aan:

Dé Onderwijsdagen, het jaarlijkse congres van SURF en Kennisnet, vinden dit jaar plaats op 13, 14 en 15 november 2012 volgens een nieuwe opzet: drie in plaats van twee dagen. Het programma op 13 en 14 november richt zich volledig op het hoger onderwijs, 15 november is speciaal bedoeld voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. En er zijn dit jaar meer veranderingen rond Dé Onderwijsdagen.

Nieuwe locatie, lagere toegangsprijs
Dé Onderwijsdagen 2012 vinden plaats in het WTC in Rotterdam, en niet meer in de Jaarbeurs Utrecht. Het WTC is een bekende congreslocatie die goed bereikbaar is per openbaar vervoer. Uit de evaluatie van 2011 bleek dat de toegangsprijs als hoog werd ervaren. Onder meer de keuze voor een andere locatie maakt het mogelijk om dit jaar een lagere toegangsprijs te hanteren. Uiteraard blijft de kwaliteit van het programma zoals u van ons gewend bent: een kwalitatief hoogstaand programma met mooie keynotes en een groot aantal sessies, die mede vanuit de onderwijsinstellingen ingevuld worden.

Betere bediening per doelgroep
Om beter aan te kunnen sluiten bij de behoefte van de verschillende bezoekers is er een onderverdeling in het programma gemaakt. Dag 1 en 2 (13 en 14 november) bieden een programma speciaal voor het hoger onderwijs. Op woensdag 14 november biedt het programma tevens ruimte voor sessies die niet alleen voor het ho, maar ook voor het mbo interessant zijn. Het programma op dag 3 (15 november) is specifiek samengesteld voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Uiteraard zijn alle dagen toegankelijk voor medewerkers uit het gehele onderwijsveld. U kunt kiezen voor 1, 2 of 3 dagen toegang tot Dé Onderwijsdagen.

Tot zover copy/paste van de website

Zoals ik het liever gezien had
Dag 1 biedt een programma speciaal voor het hoger onderwijs.
Dag 2 biedt een programma speciaal voor het middelbaar beroeps onderwijs.
Dag 2 biedt tevens ruimte voor sessies die niet alleen voor het mbo, maar ook voor het ho interessant zijn.
Dag 3 biedt een programma speciaal voor het primair- en voortgezet onderwijs.
Dag 3 biedt tevens ruimte voor sessies die niet alleen voor het po en vo, maar ook voor het mbo interessant zijn.

Dat klinkt al heel anders! Volgens mij plaatst de organisatie zich in een onmogelijke spagaat door deze drie dagen zo te vullen zoals ze dat nu geformuleerd hebben. Waar blijft de gezochte kruisbestuiving in de voorgestelde constructie?

Zoals het op de website geformuleerd staat lijkt het alsof het mbo op dag twee gedoogd wordt. Dat kan nooit de bedoeling zijn, Surf en Kennisnet kennende. Mijn advies zou zijn: zie alle sectoren als gelijkwaardig en stem het programma daar dan ook evenwichtig op af. Nu zou je kunnen gaan denken dat het hoger onderwijs zich makkelijker twee dagen kan onttrekken aan de waan van de dag dan de andere sectoren. Hebben ze meer geld, meer tijd voor dit soort dingen? Juist dan wordt het hoog tijd dáár wat aan te veranderen!

Een knuppel in het hoenderhok?
Ik weet niet of dit bericht me door iedereen in dank zal worden afgenomen. Aan de andere kant weten direct betrokkenen dat ik vanaf het begin gepleit heb voor een evenwichtige verdeling van aandacht en middelen. Ik hoop dat ik hiermee de discussie daarover toch weer aanzwengel...

Inschrijven
Wil je je alvast inschrijven, dan kan dat vanaf nu via deze pagina. De kans is groot dat je mij op de tweede of derde dag zult teffen:-)

Geef zelf een sessie tijdens OWD12
Ook dit jaar heb je de mogelijkheid om zelf een sessie te vullen en zo het programma deels mee te bepalen. Heb je een innovatief project uitgevoerd, een onderzoek gedaan met verrassende resultaten of wil je een onderwijstoepassing presenteren aan je onderwijscollega’s? Dien dan een voorstel in voor een sessie tijdens Dé Onderwijsdagen 2012.

Edubloggersdiner
Wat we in ieder geval gaan regelen is een edubloggersdiner. Niet meer zoals voorheen op de maandagavond in Utrecht, maar zoals het er nu naar uitziet op de tweede dag ergens in Rotterdam. alle edubloggers en zij die het leuk vinden om daar bij te zijn, zijn dan van harte welkom. Nadere informatie volgt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten