06 augustus 2012

Twittergidsen

De Nederlands(talig)e lijst van edubloggers is natuurlijk uniek in zijn soort, maar er zijn meer overzichten. Toen we er vorige week mee bezig waren vroeg iemand of er ook een dergelijk overzicht is van edutwitteraars. Op Twitter kan iedereen natuurlijk een eigen lijst samenstellen en bijhouden, maar er is meer mogelijk.

Zo beheert Michiel Berger, ook bekend van Nedstat (weet je nog?) allerlei twittergidsen. Hij zag ons initiatief en maakte gelijk edublogger.twittergids.nl aan. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen om erin vermeld te worden is ervoor te zorgen dat het woord edublogger voorkomt in je bio. Ben je als twitteraar nog niet geïndexeerd door de twittergids dan kun je jezelf aanmelden via tweepguide.com. Het duurt even voordat je gespiderd wordt door de database maar daarna krijg je een keurige vermelding. De ranking vindt plaats op basis van je aantal tweets, volgers en gevolgden.

Zo is er bijvoorbeeld ook mbo.twittergids.nl en er zijn er nog veel meer! Een overzicht vind je op twittergids.nl. Kies je de trefwoorden in je bio zorgvuldig dan kun je dus in meerdere gidsen voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten