03 oktober 2012

Mediawijsheid.nl vandaag online

Project X in Haren, online pesten, dreigtweets, mediaopvoeding, privacy. Voor iedereen die snel een overzicht wil hebben van actuele mediawijsheid-thema’s, het laatste nieuws en organisaties en initiatieven die zich met dat onderwerp bezig houden is er vanaf vandaag Mediawijsheid.nl. Dit online overzicht van de actualiteiten rondom mediawijsheid wordt gelanceerd door Mediawijzer.net, die met dit initiatief komt omdat de dagelijkse invloed van media en de maatschappelijke impact steeds groter wordt. Kansen benutten, maar ook kritisch en bewust met media omgaan is belangrijk. Weten wat de betekenis is van een mediawijsheid-thema en wie zich met dat onderwerp bezig houden, helpt daarbij.

Mediawijsheid.nl: wegwijzer in mediawijsheid
Mediawijsheid.nl is het online loket dat actuele onderwerpen verzamelt en iedereen, van ouders tot professionals, op weg helpt in de wereld van mediawijsheid. Op de website worden actuele thema’s nader toegelicht en gekoppeld aan relevante informatie. Van nieuws tot interessante initiatieven en expert-organisaties. Deze informatie komt onder andere van Mediawijzer.net zelf of van haar netwerkpartners. Het is de bedoeling dat deze databank steeds completer wordt dankzij de input van de bezoekers. Bezoekers kunnen relevante missende onderwerpen of organisaties en initiatieven doorgeven aan Mediawijzer.net via de suggestie-knop op de website.

Week van de Opvoeding
Het online loket wordt gelanceerd tijdens de start van de Week van de Opvoeding. Mediawijsheid maakt namelijk een belangrijk onderdeel uit van de moderne opvoeding. Mediawijsheid.nl kan ook ouders helpen met uitleg en duiding bij mediawijsheid-thema’s waarover iedereen het heeft of waar hun kinderen mee te maken krijgen. De jeugd lijkt vaak heel behendig met media, maar onderschat soms haar gedrag of de mogelijkheden. Ouders kunnen een belangrijke rol spelen in bewust maken van hoe media werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten