05 oktober 2012

Pas toe en leg uit!

Kennisnet lanceert vandaag een nieuwe regeling: ‘Pas toe en leg uit’

Laat zien hoe je onderwijs profiteert van ict
Docenten willen zo goed mogelijk onderwijs geven. Steeds meer docenten maken daarbij gebruik van ict-hulpmiddelen. Ict maakt het onderwijs niet alleen eigentijdser maar met slimme verbindingen tussen leerinhoud, didactiek en ict is ook de aantrekkelijkheid en kwaliteit van het onderwijs te vergroten.

Maak je gebruik van ict in jouw onderwijs?
Dan nodigt Kennisnet je uit voor deelname aan deze regeling. Om mee te doen kun je als docent (PO/VO/SO/MBO/Pabo/Lero) voor 5 november een voorstel indienen. Je voorstel bestaat uit een beknopte beschrijving van een ict-toepassing die je in jouw onderwijs gebruikt. Als je voorstel wordt geselecteerd ontvangt je instelling een videocamera zodat je zelf jouw ict-toepassing kunt vastleggen. In ruil voor het uploaden van de video en het invullen van een korte vragenlijst krijgt je instelling de camera een jaar lang in bruikleen.

Meer weten? Lees de regelingtekst.
Meld je aan voor de regeling ‘Pas toe en leg uit’.
Einde persbericht

Het doet een beetje denken aan de grassroots projecten van een aantal jaren geleden waar deelnemers ook bijvoorbeeld een camera konden krijgen wanneer ze een kleinschalig project uitvoerden. Dat was echter in de "laat duizend bloemen bloeien" periode en de aard van die projecten was vaak heel verschillend. Nu gaat er gewerkt worden volgens een standaard werkwijze wat met name voor verder onderzoek van de resultaten zeer interessant kan zijn. Kennisnet gokt op maar liefst 200 à 300 aanmeldingen en zou daarmee de beschikking kunnen krijgen over prachtig materiaal uit de praktijk! Ik heb geen idee wat voor soort camera er beschikbaar wordt gesteld, maar als ik dat vermenigvuldig met 200 dan kom ik nog altijd op een heel bedrag uit. Laten we hopen dat het onderzoek de resultaten oplevert die verwacht worden en dat er een goede terugkoppeling zal zijn naar de praktijk zodat we hier met z'n allen van kunnen profiteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten