01 januari 2013

De juiste balans

En natuurlijk een gelukkig nieuw jaar!
Ik heb me voorgenomen om dit jaar niet mee te doen aan al dat terugblikken en vooruitkijken. Toch ontkom je er niet aan, de verhalen van anderen lezend, dat je zelf gaat nadenken over wat er het afgelopen jaar gebeurd is en wat je verwacht van het komende jaar.
Ook bij het uitdelen van "de beste wensen" heb ik altijd enige reserve. Natuurlijk kun je iemand het allerbeste toewensen, maar je weet aan de andere kant dat de zon nooit iedere dag schijnt, dat niet altijd alles meezit, dat een ongeluk in een klein hoekje zit en dat gezondheid niet iets vanzelfsprekends is.
Daarom wens ik je veel liever toe dat je de juiste balans weet te vinden tussen wat je mag, wat je kunt, wat je wilt en wat je moet...

2 opmerkingen:

 1. Beste Willem,
  Het 'beste wensen' dilemma doet zich ook voor bij elke vraag die je dit jaar wordt gesteld:

  "Hoe gaat het met je" je geeft dan ook geen full report denk ik.

  De BESTE WENSEN voor 2013.
  Huub

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iemand iets wensen is makkelijk. Iemand helpen en ondersteunen is wat anders. Ik zeg altijd dat ik hoop dat we er weer het hele jaar voor elkaar mogen zijn. Voordenkend heb ik dan al een idee om een vriend voor koffie uit te nodigen en te praten. Ik weet dat hij het moeilijk heeft. Zo kun je mondeling elkaar die steun geven om de boel in balans te houden. Persoonlijk even bellen en geen kaart.

   Verwijderen