04 februari 2013

Documenten camera's

ICT is slechts een middel en nooit een doel op zich. Als je rondloopt over bijvoorbeeld de NOT of de BETTshow kan het geen kwaad om dat af en toe even hardop tegen jezelf te zeggen. Er is zoveel hardware te zien en het een glimt nog mooier dan het andere.

Zo zijn er prachtige documenten camera's. Welke leraar of juf wil niet zo'n ding op het bureau hebben staan om de kleinste dingetjes groot uitgemeten op het digibord te kunnen laten zien? Op de BETTshow waren ze er in alle soorten en maten.

Vooral de Lumens vond ik best mooi, met die slimme zwanenhals. Maar goed, je betaalt daar al snel € 300,00 voor. Wat is het dan leuk als je een eind verder de Hue HD webcam letterlijk over de toonbank ziet vliegen voor omgerekend € 35,00. Ook ik kon het niet laten er eentje mee te nemen. Qua specificaties op geen enkele manier met elkaar te vergelijken natuurlijk, maar dat geldt voor zoveel dingen die ik gezien heb. Uiteindelijk gaat het om wat je ermee doet in je onderwijs!

3 opmerkingen:

 1. Scheelt toch weer zo'n 10 euro ten opzichte van laten verzenden naar Nederland. Ik neem aan dat we binnenkort een voorbeeldfilmpje kunnen verwachten met een indruk van de beeldkwaliteit?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Roeline Jochemsen04 februari, 2013 23:58

  De software is volgens mij ook heel goed te doen met jongere kinderen .. Heb de filmpjes even bekeken. Echt leuk.. Mooie tutorials

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik werk in mijn mobiele werkplaats nu een jaar met de Hue HD Webcam. Kinderen studenten en volwassenen maken stopmotion animaties. Ze zijn handig voor zowel 2d als 3d werk. Ook dienen ze meteen als microfoon om bijbehorend teksten in te spreken. De geluidskwaliteit is beter. Kijk voor de resultaten op www.youtube.com/hetdigilab
  Voor een digibord is een echte documentencamera met autofocus beter. Altijd scherp beeld en meestal een inzoomoptie en een groter bereik (A3 formaat).

  BeantwoordenVerwijderen