07 februari 2013

Expertbijeenkomst Flipping the classroom

"Je moet toch wel heel graag naar een bijeenkomst over flipping The classroom willen om nu al in de trein te gaan zitten!"
Dat twitterde ik vanmorgen om 6:15 uur vanuit het Arriva boemeltje tussen Emmen en Zwolle (dat tegenwoordig overigens wel gratis wifi aanbiedt).
Na een net zo lange terugreis vanuit Tilburg kan ik zeggen dat het meer dan de moeite waard was.
Erno Mijland had me uitgenodigd voor deze bijeenkomst, die hij mee hielp organiseren voor de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Ik werd ingedeeld bij de experts hetgeen betekende dat er voor mij ook heel veel te halen was vandaag. Door de gekozen werkvormen konden we veel ideeën uitwisselen en kennismaken met nieuwe tools. Zo heb ik nu weer een aantal mogelijkheden gezien waar ik nog niet eerder mee gewerkt heb. Ik hoop dat alle links binnenkort in een mooi overzicht beschikbaar komen, dus wacht even met alles uit m'n aantekeningen halen.
Na de lunch werden we zelf aan het werk gezet en het is grappig te zien hoeveel verschillende soorten filmpjes en screencasts daaruit kwamen, allemaal met behulp van weer een andere tool.

Een andere groep kreeg niet alleen het mooie glasscherm te zien waar IT-Workz mee werkt, onder andere voor de Stimmit website, maar mocht daar ook mee werken! Dat had ik eigenlijk ook nog wel even gewild.
Hier zie je een voorbeeldfilmpje met het scherm dat vandaag is opgenomen. De truc is dat de opname gewoon gespiegeld wordt. Het lijkt alsof meneer links is, maar dat is niet zo...

Zelf heb ik een kort filmpje opgenomen met behulp van Screenr, maar dat is echt te quick and dirty om te laten zien. Maar hier zie je een ander voorbeeld dat er ook quick maar neat uitziet! Weer een ander groepje gebruikte de iPad, Popplet en Screencast-O-matic voor hun bijdrage. Erno zelf maakte natuurlijk ook iets moois. Erwin Meyers heeft op zijn weblog ook een kort verslag geplaatst.
Binnenkort hoop ik tijd te hebben om sommige van de vandaag getoonde tools wat verder aan de tand te voelen zoals PopcornMaker en VideoScribe.
Al met al leuk om eens een dag op te trekken met een stel bevlogen VO docenten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten