27 februari 2013

Lurken en bankhangen

Ik heb al enige tijd last van een vervelend geblesseerde knie die kennelijk nogal wat tijd nodig heeft om weer te helen. Lopen maar ook zitten met het been recht naar beneden is nog steeds pijnlijk waardoor ik snel weer de bank met de kussens opzoek. Daardoor mis ik mijn comfortabele computer-werkplek met goed toetsenbord, fatsoenlijke muis en tweede scherm. Natuurlijk heb ik op de bank alles om me heen: iPad, iPhone, notebook, uiteraard de Nexus 7 en zowaar ook die goedkope Android tablet van de Aldi. Tijd genoeg immers om dingen uit te proberen.

Wat ik merk is dat hierdoor mijn computergedrag totaal veranderd is. Waar ik normaal gesproken snel even dingen van me afschrijf op het moment dat ze bij me opkomen schuif ik dat nu maar het liefst vooruit. Ik merk dat typen in een andere dan normale werkhouding voor mij toch niet echt werkt. Dus probeer ik op m'n Android te swypen. Dat werkt verbazingwekkend goed, maar is niet iets (voor mij) om hele blogberichten mee te componeren. Natuurlijk heb ik ook de spraak-naar-tekst functionaliteit uitgeprobeerd, maar daar moet je achteraf zoveel aan verbeteren dat je daar ook niet vrolijk van wordt.
Dus heb ik de afgelopen week vooral doorgebracht met het ontdekken van nieuwe apps voor de Android, het lezen van veel blogs, het volgen van het Mobile World Congres in Barcelona en af en toe lekker wegzakken op de pijnstillers...
Volgende week hoop ik de draad weer op te pakken. Tot die tijd blijft het hier dus waarschijnlijk rustig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten