18 april 2013

Terugblik op Dé Managementconferentie 2013

We zijn al weer een week verder en nog heb ik hier niets gezegd over Dé Management-conferentie 2013 van het CvI. Dat kan natuurlijk niet! Het heeft dan ook even geduurd voordat al het stof dat deze conferentie opwierp weer wat was gaan liggen bij mij. Onvoorstelbaar hoe een event dat aan de ene kant zo vermoeiend is tegelijkertijd zo enorm veel energie geeft! Het was weer een bijzondere aflevering op een prachtige locatie, de Gieterij in Hengelo. Wat moet het fijn zijn om daar te werken of naar school te gaan! Door het ontbreken van een programmacommissie was het projectteam dit jaar wel heel erg klein, bestaande uit de drie vaste leden van het CvI, aangevuld met twee stagiaires (wat een kanjers). En ik mocht dan weer meedraaien voor allerlei hand- en spandiensten.

De aanloop naar zo'n conferentie, de aftrap met de opening met aansluitend de eerste ronde workshops... Het geeft altijd een bepaalde gezonde spanning die moeilijk te beschrijven is. Je loopt met een "oortje" en op een gegeven moment is er geen enkel radioverkeer meer. Je gaat twijfelen aan je portofoon en zoekt contact met een teamlid. En dan blijkt dat alles gewoon verloopt volgens het draaiboek. Meer dan 1100 mensen die hun weg vinden in een gebouw waar het onderwijs ondertussen gewoon doorgaat, geweldig!

De conferenties van het CvI zijn van het soort: je moet het hebben meegemaakt om er wat over te kunnen zeggen. Ik vond het opnieuw heel speciaal om het van achter de schermen te mogen ervaren. Wat een bijzondere vermelding verdient was de medewerking die we ontvingen door echt alles en iedereen binnen ROC van Twente, of het nu ging om beveiliging, facilitair of ICT. Geen irritatie of onwennigheid, wat je je zou kunnen voorstellen wanneer zoveel mensen je gebouw in bezit nemen, maar bereidwilligheid aan alle kanten om er samen iets moois van te maken. Dat laatste is gezien de reacties die nog steeds binnenkomen meer dan gelukt!

Heel trots ben ik op de bloggers die bereid waren om het weblog te vullen met een grote verscheidenheid aan berichten. Het geeft een mooi beeld van de conferentie. Ook de studenten van het Media College in Amsterdam hebben prima werk verricht. Zelf heb ik ook veel foto's gemaakt, maar die wil ik nog wel uitzoeken. Wil je ze toch alvast bekijken, dan kan dat hier.

Over twee jaar zijn we dus te gast bij het Graafschap College in de Achterhoek. De eerste verkenningen daarvoor zijn uiteraard al gaande, maar daar valt verder nog niets over te zeggen. De mensen van het CvI kennende heb ik er alle vertrouwen in dat ook die aflevering weer een bijzondere zal worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten