29 augustus 2013

Samenwerken met BaiBoard

BaiBoard is een gratis app voor de iPad (maar ook voor de Mac) waarmee je op een geweldige manier met elkaar kunt samenwerken via een whiteboard. Natuurlijk kun je tekenen en teksten plaatsen, maar het is ook mogelijk om afbeeldingen, PDF bestanden en kaarten binnen te halen en daarop aantekeningen te maken.

Je kunt BaiBoard in een presentatie-stand gebruiken waarbij anderen die over je Board ID beschikken alleen maar mee kunnen kijken met wat je doet, maar je kunt ook iedereen de mogelijkheid geven om in dezelfde omgeving samen te werken en aantekeningen te maken. De tool biedt de mogelijkheid om meerdere pagina's aan te maken en zo zou je leerlingen allemaal hun eigen pagina kunnen geven binnen één omgeving zodat ze makkelijk elkaars aantekeningen zien. En zo zijn er nog veel meer toepassingen te bedenken.
Als ik nu op een Steve Jobs-school zou werken wist ik het wel!
Verder kun je websharing aanzetten en daarmee is alles ook live te volgen via een webbrowser. Alle devices moeten hiervoor wel binnen hetzelfde draadloze netwerk hangen. Ook is het mogelijk om snapshots te maken van iedere pagina en deze komen online beschikbaar. Om ze te kunnen bekijken heb je alleen het BaiBoard ID nodig. De app werkt heel intuïtief en soepel. Op een iPad 1 werkte de chatoptie en de optie om een opname te maken met de camera niet, maar voor de rest draait alles heel stabiel. Via Twitter had ik al snel contact met BaiBoard waarbij ze me vertelden dat er binnenkort nog veel meer features beschikbaar komen en op termijn ook een Android versie.

Werk je in een omgeving met meerdere mensen die beschikken over een iPad (of een Mac) en wil je dingen kunnen delen en samenwerken, dan is BaiBoard wat mij betreft absoluut een app om op z'n minst eens uit te proberen!

Onderstaande screencast heb ik (uit de losse hand) gemaakt met behulp van twee iPads en m'n notebook. Zo geeft het een beeld hoe je met meerdere mensen tegelijk aan een baiBoard kunt werken.


Bekijk de screencast op Youtube.

2 opmerkingen:

 1. Hi Willem, mooi tool. Op de foto zie ik een IBM Laptop, echter werkt het zo ver ik kan zien alleen onder Apple op dit moment. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Patrick,
  De screencast heb ik gemaakt op m'n notebook met behulp van Reflection, maar zoals ik in mijn bericht al beschrijf:
  "Verder kun je websharing aanzetten en daarmee is alles ook live te volgen via een webbrowser."
  En dat kan dus wel met je (Windows) notebook!
  Het notebook werd dus op twee manieren ingezet!

  BeantwoordenVerwijderen