15 oktober 2013

Social media in het onderwijs voorbeelden

Naar aanleiding van een vorig bericht waarin ik sprak over "tools die zich reeds bewezen hebben in het onderwijs" nam Ashwin Brouwer contact met me op en kwam met een geweldig idee:

Willem, laten we een oproep doen aan ons netwerk om de mooiste voorbeelden die ze ZELF hebben ervaren in het onderwijs met gebruik van Sociale media / web 2.0 tools kort te beschrijven / filmen / fotograferen en naar ons op te sturen. Vervolgens gaan we dat bundelen en publiceren we dat op verschillende manieren, met een digitaal boekje, misschien een website, pinterest bord, youtube lijst, etc. Dat resultaat geven we dan weer terug aan de deelnemers van dit project zodat zij (en wij) een hele collectie van inspirerende voorbeelden / bewijzen hebben. Mooi om te gebruiken voor hen zelf, tijdens een workshop of om de baas te 'overtuigen'.

Heerlijk, dat enthousiasme en natuurlijk is dit een initiatief waar ik graag aan wil meewerken, dus hebben we een formulier gemaakt waarop alle gegevens die we nodig denken te hebben voor een dergelijke verzameling ingevuld kunnen worden. Echter, voor een succes zijn we wel afhankelijk van jullie, die als docenten "met de voeten in de klei staan" en daarom de beste bewijzen kunnen aanleveren! Doen jullie mee? Wij beloven dat je er een mooi overzicht voor terugkrijgt met aansprekende voorbeelden waar je zelf ook weer uit kunt putten.

Dus, help mee aan een inspirerende verzameling van voorbeelden rondom het gebruik van sociale media en webtools in het (mbo) onderwijs! Vul het formulier in op socialmediainhetmbo.nl en geef ons even de tijd om er iets moois van te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten